Αντιδρά η Άγκυρα στην επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης-“Είναι μοχθηροί και υπηρετούν τον Γκιουλέν”

 
Αντιδρά η Άγκυρα στην επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης-“Είναι μοχθηροί και υπηρετούν τον Γκιουλέν”

Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 17:26

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως καταδικάζει σθεναρά την «άδικη απόφαση» που έλαβε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναφέρει ότι η απόφαση είναι μια πολιτική επιχείρηση, η οποία υπηρετεί τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τη FETO (κίνημα Γκιουλέν), προσθέτοντας πως η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να επανεξετάσει τις σχέσεις της με το σώμα αυτό.

«Η απόφαση να ανοίξει εκ νέου η διαδικασία επιτήρησης για την Τουρκία... υπό την καθοδήγηση μοχθηρών κύκλων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση είναι ντροπή για αυτό το όργανο, που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, στην οποία προστίθεται ότι η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία «εξαπλώνονται με βία» σε όλη την Ευρώπη.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) έθεσε την Τουρκία υπό καθεστώς επιτήρησης, εκφράζοντας ανησυχίες για αυτά που όπως υποστηρίζει συνιστούν καταστολή των διαφωνούντων και παραβιάσεις δικαιωμάτων υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν καθώς συγκεντρώνει περισσότερες εξουσίες στα χέρια του.

"Ιστορικό λάθος" χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) να θέσει και πάλι την Τουρκία σε διαδικασία πολιτικού ελέγχου έπειτα από 13 χρόνια. «Δεν έχει καμιά σχέση με την εικόνα της Τουρκίας, με την πραγματικότητα της Τουρκίας αυτό στο οποίο αναφέρονται», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι πρόκειται για μια 'άδικη και λάθος απόφαση'. Ανέφερε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 3,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα έπρεπε να ευχαριστούν μια τέτοια χώρα. «Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα των προσφύγων με ανθρωπισμό ενώ εκείνοι δεν εκπληρώνουν τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις τους», είπε.

Σχετικά Θέματα:

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη με 3.000.000 μετανάστες και παγίωση των ακροδεξιών!