"Δημοκρατία" του Ερντογάν: Κατσάδιασαν γυναίκα επειδή φορούσε ντεκολτέ

 
Αυτή είναι η...ευρωπαική Τουρκία: Δεν σου επιτρέπω να κυκλοφορείς στο πάρκο με τέτοιο ντύσιμο, δεν μπορείς να έχεις ανοιχτά τα βυζιά σου!

Ενημερώθηκε: 30/07/17 - 18:20

Το καθεστώς Ερντογάν που επιλεκτικά "φλερτάρει" με την Ευρωπαικη Ένωση, λογοκρίνει και το γυναικείο ντύσιμο.

Ενώ εκατοντάδες γυναίκες στην....ασιατική Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούσαν διαδήλωση για το δικαίωμά τους να ντύνονται ελεύθερα, η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει γυναίκες, επειδή δεν συμφωνούσε με τον τρόπο ντυσίματός τους…

Νεαρές γυναίκες που κάθονταν χθες το βράδυ στο πάρκο Μάτσκα της Κων/λης, δέχθηκαν τις παρατηρήσεις και όχι μόνο… κάποιων ιδιωτικών Τούρκων αστυνομικών, υπεύθυνων για την επιτήρηση του πάρκου, λόγω του τρόπου ντυσίματός τους, ζητώντας από τις γυναίκες να φύγουν από το πάρκο.

«Δεν σου επιτρέπω να κυκλοφορείς στο πάρκο με τέτοιο ντύσιμο, δεν μπορείς να έχεις ανοιχτά τα βυζιά σου», είπε αστυνομικός σε μία από τις γυναίκες. Η κοπέλα τότε αντέδρασε έντονα και δεν θέλησε να συμμορφωθεί προς τις παράλογες υποδείξεις του, ενώ δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση.

Κλήθηκε μάλιστα και η επίσημη αστυνομία, προκειμένου να συνετίσει τις κοπέλες, γεγονός που καταγράφηκε από το τηλέφωνο ενός πολίτη, που βρέθηκε τυχαία την ώρα εκείνη στο πάρκο και παρακολουθούσε το γεγονός. Αφότου τo δημοσιοποίησε στο twitter, έχει προκαλέσει πλήθος κοινωνικής αντίδρασης.