Εικόνες Αποκάλυψης: Στάχτη και αποκαΐδια αφήνει πίσω της η μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Εικόνες Αποκάλυψης: Στάχτη και αποκαΐδια αφήνει πίσω της η μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 14/08/17 - 09:55

Ακόμα μια νύχτα πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδωσαν μάζη με τις φλόγες στα πολλά πύρινα μέτωπα που κατακαίνε την χώρα αφήνοντας πίσω τους στάχτη και αποκαΐδια.

Στον Κάλαμο κάηκαν σπίτια.

Δραματικές διαστάσεις πήρε η κατάσταση στον Κάλαμο, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά έφθασε και στο Βαρνάβα όπου και εκεί έκαψε σπίτια και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο με κατεύθυνση ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από τον οικισμό Μετόχι ενώ πλησίασε επικίνδυνα και το στρατόπεδο του Βαρνάβα όπου όμως δεν έφτασε καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της.

Φόβοι για αγνοούμενο

Για έναν αγνοούμενο κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες, στη μεγάλη φωτιά σε Κάλαμο-Βαρνάβα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν μέσω του ΣΚΑΪ στην πυροσβεστική υπάρχει μια σχετική πληροφόρηση που γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθεί, για έναν άνδρα, στην περιοχή του Βαρνάβα, που τον ψάχνουν οι οικείοι του και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμία Ασημακοπούλου μιλώντας στον Realfm, λέγοντας μάλιστα ότι γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που δημοσίευσαν χρήστες των κοινωνικών δικτύων από την φωτιά στον Κάλαμο Αττικής καθώς αποτυπώνουν το τεράστιο μέγεθός της και το πόσο καταστροφικό ήταν το πέρασμά της.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού. Κάτι που έγινε, καθώς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μιλώντας αργά το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ-1, ανέφερε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και κηρύσσει τον δήμο Ωρωπού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Επίσης, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις, με συνολικά 320 παιδιά, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

Στην Ζάκυνθο οι κάτοικοι παλεύουν για δεύτερη μέρα να μην περάσουν οι φλόγες μέσα από τον οικισμό Αγαλά.

Tα δύο τελευταία 24ώρα στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί 15 δασικές πυρκαγιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να τις θέσουν υπό έλεγχο, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το έντονο ανάγλυφο του εδάφους δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου για τη διερεύνηση των πυρκαγιών.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αργά τη νύχτα και εντός της πόλης της Κέρκυρας στον λόφο του Νέου Φρουρίου.

Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, αφού ουσιαστικά πρόκειται για την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας.

Για μια φωτιά που ξέσπασε κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες, κάνουν λόγω οι ντόπιοι, καθώς το σημείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε περιοχή χαμηλής βλάστησης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά όπου ξέσπασαν πυρκαγιές σε τέσσερα σημεία του νησιού.

Από τα πύρινα μέτωπα μόνο το ένα τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα τρία έκαιγαν ανεξέλεγκτα στις περιοχές Καραβάδο, Δοριζάτα και Σβορωνάτα.

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή, λόγω των πυρκαγιών τα χωριά Βλαχάτα και Μουσάτα έμειναν χωρίς ρεύμα έως αργά τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη δράση εμπρηστών-Κάηκαν σπίτια στον Κάλαμο-Μάχη στην Ζάκυνθο

Μεγάλη πυρκαγιά στο Νέο Φρούριο της Κέρκυρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο-Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις-Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τις 12 έφτασαν οι φωτιές στην Ζάκυνθο-Δεν πτοούνται οι εμπρηστές-Νέα μέτωπα σε Αττική και Ήπειρο

Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στην Παλιά Καβάλα με δύο μέτωπα