Τζ. Λιου: Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να επιστρέψουν οι επενδύσεις

 
Τζ. Λιου: Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να επιστρέψουν οι επενδύσεις

Ενημερώθηκε: 25/09/17 - 13:40

Η δημοσιονομική πρόοδος θέτει τις βάσεις για υψηλότερη ανάπτυξη στο μέλλον, ωστόσο, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ελάφρυνση χρέους, η οποία παραμένει σημαντική.

ΗΠΑ

Την εκτίμηση αυτή εκφράζει ο τέως υπουργός Οικονομικών των , Τζακ Λιού, σε συνέντευξη στα Economist Events με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση “How fast can wegrow?”, η οποία διεξάγεται σήμερα το απόγευμα, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της », αναφέρει μεταξύ άλλων για τη συνεργασία του με «έναν καλό φίλο», τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εξάλλου, ο ίδιος διακρίνει διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

Παράλληλα, ο κ. Λιού τονίζει ότι εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η TPP είναι σαφώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Αναφερόμενος ειδικότερα στην αμερικανική οικονομία, εκφράζει την άποψη ότι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγέθυνσης δεν χρειάζονται μεγάλες περικοπές φόρων που προσθέτουν στο έλλειμμα.

«Θα ήταν το αντίστροφο του Ρομπέν των Δασών να περικόψεις ιατροφαρμακευτικές παροχές προς χαμηλόμισθους εργαζόμενους για να μειώσεις φόρους σε υψηλά επίπεδα επενδυτικών εισοδημάτων, αλλά αυτό ακριβώς θα έκανε η εκκρεμούσα νομοθεσία», συμπλήρωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα συγχαρητήρια του Μοσκοβισί για την Ελλάδα

Ιστορική απόφαση! Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια προβληματική χώρα

Να δώσουν μια ευκαιρία ακόμα στους «κόκκινους» δανειολήπτες όπως στην Κύπρο