Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Πόθεν έσχες και στους δικαστικούς λειτουργούς

Αποφασισμένος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, θα καταθέσει νομοσχέδιο για πόθεν έσχες και στους δικαστικούς
Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 21:17

Αποφασισμένος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε «λάθος και έγκλημα» την απόφαση του ΣτΕ που απαλλάσσει από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες τους δικαστικούς και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν --όπως είπε- από την απόφαση αυτή.

«Είμαστε  έτοιμοι σύντομα στη Βουλή να καταθέσουμε νέα ρύθμιση που θα λύνει το θέμα που προέκυψε με την απόφαση ΣτΕ. Δεν θα υπάρξει ο παραμικρός συμβιβασμός σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς υποστήριξε, ενώ άφησε αιχμές σε όσους αντιδρούν στην κατάθεση πόθεν έσχες από πλευράς δικαστικών.

«Όσοι αντιδρούν το κάνουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, στην καλύτερη περίπτωση, είτε γιατί θέλουν κάτι να κρύψουν στη χειρότερη. Θέλω πιστεύω ως ρομαντικός ότι οι αντιδράσεις για την πάταξη της διαφθοράς δεν οφείλονται σε σκελετούς σε ντουλάπες στρώματα θυρίδες και offshore», τόνισε ο κος Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξ. Νίκου Νικολόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε στοιχεία για τον αριθμό των υπόχρεων που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
Τα τελευταία 2 χρόνια, από τους περίπου 4.500 δικαστές, το 2016 κατέθεσαν δήλωση μόλις 598 και το 2017, 605.