Νικολόπουλος: Επιπόλαια αντιμετώπιση στα «όργια» της παραοικονομίας!

Νικολόπουλος: Επιπόλαια αντιμετώπιση στα «όργια» της παραοικονομίας!
Ενημερώθηκε: 21/09/17 - 10:57

Νικολόπουλος: Επιπόλαια χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση της κυβέρνησης στα «όργια» της παραοικονομίας ο ανεξάρτητος βουλευτής, με αφορμή τις μη διαφωτιστικές απαντήσεις των συναρμοδίων Υπουργών.

«Ο Υπουργός Παπαδημητρίου απάντησε στην ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή με θέμα την ανάγκη άμεσης καταπολέμησης του παραεμπορίου που έφτασε να κάνει 200 δις τζίρο από τα προϊόντα μαϊμού.

Από την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού όμως, δεν προκύπτει πρόβλημα υποστελέχωσης των αρμοδίων Υπηρεσιών, ούτε έλλειψη υποδομών ή και κατάλληλων τεχνολογικών μέσων.

Αυτό, όπως επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος, σημαίνει πως κάποιος θα πρέπει να πάρει από το χέρι τον εξ Αμερικής μετακληθέντα Υπουργό και να τον πάει μια βόλτα στην αγορά για να διαπιστώσει ότι σε κάθε εμπορικό πέρασμα ανθεί η παραοικονομία.

Το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες για την ελληνική οικονομία. Η χώρα μας κατατάσσεται στις 10 πρώτες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά στις επιπτώσεις στην οικονομία της από την παραβατικότητα αυτή.

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Υπουργό κ. Παπαδημητρίου ότι είναι προφανές πως το παραεμπόριο και κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα δεν καταστέλλεται, ούτε περιστέλλεται με εγκύκλιες διαταγές, οδηγίες και παροτρύνσεις.

Τέλος, ας σημειωθεί πως όταν υπολογίζεται από τον ΙΟΒΕ ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων θα αγγίξει το 2017 το 30% της αγοράς, η από 1/1/2017 σύλληψη 69 ατόμων εμπλεκομένων σε 42 υποθέσεις με διαφυγόντες δασμούς 7.354.185,83 ευρώ δεν αποτελεί και καμία τεράστια επιτυχία σε σχέση με την συνολική δραστηριότητα, μόνον στον τομέα αυτό.

Εντούτοις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα επιμείνει. Ο Νίκος Νικολόπουλος θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή, αφού απαράδεκτες ήσαν επίσης οι απαντήσεις που έδωσαν και οι συνερωτώμενοι Υπουργοί Κουρουπλής και Τόσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικολόπουλος: «Τούρκοι δουλέμποροι φορτώνουν την Ελλάδα με μετανάστες»