Σταθάκης:Ναί, νομιμοποίησα αυθαίρετα στο Μάτι, μόνο που πολεοδομήθηκαν το 2012

 
Παραδέχτηκε ο Γιώργος Σταθάκης ότι νομιμοποίησε δύο οικοδομικά τετράγωνα αυθαιρέτων στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά με αντίλογο

Ενημερώθηκε: 27/07/18 - 17:21

Παραδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ότι νομιμοποίησε δύο οικοδομικά τετράγωνα αυθαιρέτων στο Κόκκινο Λιμανάκι, μόνο που ισχυρίστηκε παραθέτοντας και το Προεδρικό Διάταγμα ότι η περιοχή πολεοδομήθηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

"Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά τον Ιανουάριο του 2012", τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος «τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση "εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295"».

«Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως «την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση.»