Στο Πεντάγωνο η Επιτροπή Ελλάδας και ΗΠΑ - Και η Συρία στην ατζέντα

Στο Πεντάγωνο η Επιτροπή Ελλάδας και ΗΠΑ - Και η Συρία στην ατζέντα
Ενημερώθηκε: 12/04/18 - 13:23

Στη σκιά της διαφαινόμενης συμμαχικής επίθεσης στη Συρία θα συνεδριάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου, Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ. Στην αντζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια καθώς επίσης στην αμυντική συνεργασία των δυο χωρών.

Στην αντζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια καθώς επίσης στην αμυντική συνεργασία των δυο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στο Πεντάγωνο, βρέθηκε και ο διοικητής των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τον οποίο υποδέχθηκε  ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Συρία: Μπαίνουν στο «παιχνίδι» Μέι και Μακρόν - Άγρια κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς- που είναι και επικεφαλής της διοίκησης αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής- είχε γίνει δεκτός και από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να πάρουν μέρος στην πολεμική σύρραξη κατά της Συρίας την ώρα που η Ρωσία απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ, για την παραμικρή συμμετοχή της, μετά την χημική επίθεση στην Ντούμα.

Γκουτέρες για Συρία: Tα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ να αποτρέψουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση στα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να φροντίσουν να «αποφευχθεί» το ενδεχόμενο η κατάσταση να τεθεί «εκτός ελέγχου» στη Συρία, επικρίνοντας το τωρινό «αδιέξοδο», τονίζει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του την Τετάρτη.

«Κάλεσα τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) για να επαναλάβω τη βαθιά ανησυχία μου για το τρέχον αδιέξοδο και να υπογραμμίσω την ανάγκη να αποφευχθεί (ο κίνδυνος) η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο», αναφέρει η ανακοίνωση του επικεφαλής του ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που η απειλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία από δυτικά κράτη κλιμακώνεται.