Βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας «αλλοδαπή μετανάστρια» !!!

Βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας «αλλοδαπή μετανάστρια» !!!
Ενημερώθηκε: 18/12/19 - 14:10

Άφωνους άφησε όσους ήταν δίπλα του σε τηλεοπτικό πλατό και τους τηλεθεατές, ο βουλευτής του ΜεΡΑ, Κρίτων Αρσένης απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιον θα προτιμούσε να εκλεγεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη και επέλεξε καμία ή κανέναν Ελληνα πολιτικό, αλλά πρότεινε να βάλουμε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας μία «αλλοδαπή μετανάστρια» για λόγους όπως ανέφερε συμβολικούς.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς το Σύνταγμα ορίζει και οι δύο Έλληνες του εκλεγέντος Προέδρου πρέπει να είναι Έλληνας, αλλά μία τέτοια  επιλογή θα ένωνε τους Έλληνες.

Κρίτων Αρσένης: Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, που να έχει την ελληνική υπηκοότητα.

Δημοσιογράφος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο, πρέπει να μπορεί να συναντάει ξένους ηγέτες. Να μιλήσει με διπλωματικό τρόπο

Κρίτων Αρσένης: Ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα που επιβάλει ότι και οι δύο γονείς πρέπει να είναι Ελληνες. Κακώς το απαγορεύει. Αυτό θα ήθελα. Μια γυναίκα που έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ενσωματωθεί στην Ελλάδα…

Βασίλης Οικονόμου: Δηλαδή αλλοδαπό πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλετε; Εγω νόμιζα οτι θέλετε Έλληνα που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από το εξωτερικό.