Δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ η τοξική ανάρτηση Ακρίτα για Μαρέβα

 
akrita kasselakis

Ενημερώθηκε: 03/04/24 - 09:29

Έχει διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ η τοξική ανάρτηση της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Έλενας Ακρίτα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Η μεν Ρένα Δούρου να υποστηρίζει ότι η επίθεση στη Μαρέβα ήταν… «έκφραση γνώμης»(!) ο δε Σωκράτης Φάμελος να κρατά αποστάσεις από την Έλενα Ακρίτα όπως και ο κ. Γιαννούλης και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παρακολουθεί σε μεγάλο μέρος της με προβληματισμό το δημόσιο διάλογο που έχει πυροδοτηθεί από τις αναρτήσεις.

Είχε προηγηθεί η δημόσια αντιπαράθεση Καρανίκα - Πολάκη, με τον πρώτο να «κράζει» την Ακρίτα: «Ο μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη», για να εισπράξει την απορία Πολάκη: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο;».

Η ίδια η Έλενα Ακρίτα επιμένει ότι «δεν είναι σεξισμός να ρωτάς για τα ακίνητα του πρωθυπουργικού ζεύγους», «Σεξισμός είναι το σχόλιο για το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση μιας γυναίκας»… Τώρα βέβαια το αν είναι επιτρεπτό να αφήνει υπόνοιες για τα περιουσιακά στοιχεία κάποιου προσώπου χωρίς να παραθέτεις στοιχεία περί τούτου, είναι ζήτημα (πολιτικής) ηθικής εκάστου… Γεγονός πάντως είναι πως εφόσον κατατεθεί μήνυση από την κα Γκαμπρόφσκι, η κα Ακρίτα θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο πως τα 40 ακίνητα -αν όντως υπάρχουν- αποκτήθηκαν παρανόμως από την κυρία Γκραμπόφσκι.

Φάμελλος: «Κίνδυνος» για το πραγματικό ερώτημα

Αποστάσεις κράτησε πρώτος δημόσια ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤNews, είπε πως «έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Φάμελλος ρωτήθηκε εάν απηχεί την επίσημη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη απάντησε ότι «νομίζω ότι ο Στέφανος Κασελάκης χθες (σ. προχθές) το βράδυ, αλλά και εγώ σήμερα έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι επειδή η συζήτηση η οποία αναπτύσσεται -και δεν αναφέρομαι στην αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα- όλα αυτά που διημείφθησαν γιατί υπήρχαν άλλες προκλητικές αναρτήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή επακολούθησε και η αναγγελία της αγωγής – μήνυσης αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού και όλο αυτό έχει γίνει μια ιστορία πλέον ενιαία, έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».

«Είναι προφανές» ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της κ. Ακρίτα για άρση της ασυλίας της μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «το ζήτησε η ίδια η κ. Ακρίτα και ο κ. Κασσελάκης χθες (προχθές) ήταν απολύτως ακριβής. Είπε ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του κυρίου πρωθυπουργού να λειτουργήσει δίπλα στη σύζυγό του ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου και τον καλεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων να βρεθούν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες που ψάχνουν το δίκαιο τους για τα Τέμπη», συνέχισε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος να χάσουμε τη συζήτηση για το κατηγορητήριο, έτσι όπως γίνεται αυτή η εκμετάλλευση». «Εγώ δεν θέλω να τροποποιηθεί η συζήτηση για τα Τέμπη. Και το λέω με πολιτική σοβαρότητα», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αποστάσεις και από Γιαννούλη

«Έχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων για πολύ σημαντικά ζητήματα» ανέφερε χθες από πλευράς του και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο Action24 .

Υπέρ Ακρίτα η Δούρου

Θέση υπέρ της Έλενας Ακρίτα έλαβε χθες ανοιχτά η Βουλευτής του κόμματος, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κυρία Δούρου έγραψε:

«Για τα αυτονόητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η #έκφραση_γνώμης.

» Ούτε και να ενδύεται τη μορφή “επιχειρήματος” όταν στη πραγματικότητα πρόκειται περί καθόλου κεκαλυμμένης απειλής.

» Η οποία στέλνει και μηνύματα σε όσους / ες τολμήσουν να κάνουν την “αποκοτιά” να μιλήσουν για πράγματα που είναι μεν δημόσια αλλά αφορούν τους άρχοντες, άρα… Όχι λοιπόν.

» Η #απειλή κατά της #Έλενας, κατά όσων έχουν αυτή την “αποκοτιά” να γράφουν ελεύθερα βρίσκει απέναντί της όχι ένα κόμμα αλλά μια Πολιτεία που οφείλει να είναι ευνομούμενη».

Στο μήνυμα της Ρένας Δούρου ανταπάντησε η Έλενα Ακρίτα, υποστηρίζοντας πως «Σεξισμός είναι το σχόλιο για το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση μιας γυναίκας. Σαφές;».

Το μήνυμα της Έλενας Ακρίτα:

«Έτσι, Ρένα.

Και όχι φωστήρες μου, δεν είναι σεξισμός να ρωτάς για την προέλευση των 40 ακινήτων του πρωθυπουργικού ζεύγους, του σπιτιού του Βολταίρου και για το Πόθεν Έσχες που δεν κατέθεσαν ως όφειλαν, αν και ήταν παντρεμένοι.

Αυτά είναι πολιτικά ερωτήματα, χρόνια ερωτήματα που όλος ελληνικός λαός απαιτεί να απαντηθούν.

Σεξισμός είναι το σχόλιο για το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση μιας γυναίκας. Σαφές;».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ