Φρέντι Μπελέρης: «Δεν σκέφτηκα συμβιβασμό με την αλβανική κυβέρνηση - Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη»

 
μπελερης

Ενημερώθηκε: 28/05/24 - 23:03

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας και της δικαιοσύνης έστειλε μέσα από τις αλβανικές φυλακές, από όπου συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Φρέντι Μπελέρης.

Σχετικά με το γεγονός της κράτησής του στις φυλακές, ο κ. Μπελέρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σχολίασε ότι: «Στόχος μου ήταν να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Δημάρχου Χειμάρρας. Δεδομένου ότι το αλβανικό καθεστώς και ο κ. Ράμα ελέγχουν τη δικαιοσύνη και σχεδόν όλες τις εξουσίες στην Αλβανία, δεν μου επέτρεψαν, κάνοντας ένα πραξικόπημα, να αναλάβω τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Χειμαρριώτικος λαός».

«Είναι μεγάλη τιμή»

Ως προς την υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή, ανέφερε: «Ασφαλώς η υποψηφιότητά μου είναι μία μεγάλη υποχρέωση, μία μεγάλη τιμή που μου έγινε από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χειμαρριωτών, αλλά και για το σύνολο των ομογενών στην Αλβανία».

Η φυλάκισή του εδώ και έναν χρόνο του προκαλεί «μία αδικία και μία στενοχώρια», αλλά, μπαίνοντας στην εκλογική αυτή μάχη για τη Δημαρχία της Χειμάρρας, τα είχε λάβει όλα αυτά υπόψη.

«Μου δίνει δύναμη, κουράγιο η στήριξη του Χειμαρριώτικου λαού, τώρα η στήριξη όλων των Ελλήνων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα μηνύματα συμπαράστασης παίρνω από πολλούς συμπατριώτες μου από όλα τα μέρη της Ελλάδας», σημείωσε.

«Δεν σκέφτηκα συμβιβασμό με το αλβανικό καθεστώς»

Προσέθεσε, δε, ότι «σε κανένα σημείο δεν σκέφτηκα να κάνω έναν συμβιβασμό με το αλβανικό καθεστώς ή να δεχτώ έκπτωση σε αυτά που πιστεύω». «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και στο τέλος θα νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράμα, τα τελευταία 11 χρόνια που κυβερνά, εξήγησε ο κ. Μπελέρης, έχει ξεχωρίσει τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αλβανία «σε καλούς και κακούς, σε υποτακτικούς του και σε αυτούς που είναι αντίπαλοι. Εγώ είχα επιλέξει να είμαι αντίπαλός του, όχι από καμία ιδεολογία ή από κανένα προσωπικό συμφέρον, αλλά επειδή έβλεπα ότι όλες οι αποφάσεις του ως Πρωθυπουργού ήταν εναντίον των Χειμαρριωτών και των Ελλήνων, ντόπιων κατοίκων».

«Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη»

Κλείνοντας με το μήνυμα που θέλει να απευθύνει στους Έλληνες, ο κ. Μπελέρης δήλωσε: «Η εκλογή μου στην ευρωβουλή, αν πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Θεού και, ασφαλώς, των απανταχού Ελλήνων, θα μου δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μου για τη δημοκρατία και για το κράτος δικαίου. Πρέπει να βγούμε από αυτή τη μάχη, ως ελληνισμός, περήφανοι και ελεύθεροι. Η δύναμή τους μου δίνει δύναμη να αντέξω και να πάμε τα πράγματα πιο πέρα. Να πάμε τη φωνή της ελληνικής μειονότητας στην Ευρώπη».

Με πληροφορίες από enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ