Γ. Βαρουφάκης: Όταν ο Τσίπρας με απείλησε...

Γ. Βαρουφάκης: Όταν ο Τσίπρας με απείλησε...
Ενημερώθηκε: 19/05/17 - 16:02

Νέες δηλώσεις που θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Vice Greece, όπου και ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε επίσης ότι αναμένει να γίνει Ειδικό Δικαστήριο ώστε να καταθέσει τα στοιχεία του καθώς, όπως ο ίδιος ερμηνεύει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, όσα του είπε ήταν «μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει.»

Ακόμα, παραδέχεται πως είχε αποτρέψει τον Αλ. Τσίπρα από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εφόσον είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση, και του είχε προτείνει να βγάλει έναν λόγο, το οποίο μάλιστα του είχε ετοιμάσει, με τον πρωθυπουργό να αρνείται να προχωρήσει δημόσια σε μια τέτοια παραδοχή.

«Αν τον συναντούσα τώρα, έχω πραγματικά απορία τι θα είχε να μου πει. Θα πάρω την απορία, γιατί δεν αποφάσισε να τηρήσει το «όχι», στον τάφο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά,
Αναφορικά με την τύχη του κόμματος, προέβλεψε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ», σχολιάζοντας πως ανήκει στην τρόικα εσωτερικού.

Μίλησε ακόμα για απειλές που δεχόταν από το 2011, γεγονός που τον οδήγησε στο να μετακομίσει στην Αμερική.

«Τo 2011, ένα βράδυ Σαββάτου, είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα με το οποίο μου ζητούσαν να μην γράφω για συγκεκριμένες τράπεζες, αν δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό ο γιος της συζύγου μου. Δεν το κατήγγειλα. Θεωρώ δειλούς όσους κάνουν τέτοιες απειλές. Το συζήτησα με την σύζυγο μου και μετά από λίγες μέρες δρομολογήσαμε την μετακόμιση μας στην Αμερική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Νικολόπουλος: «Κανένα άλλοθι στη συνέχιση της ασφυκτικής λιτότητας»

Η Ολομέλεια τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κικίλιας: Οι Έλληνες έχουν καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο Τσίπρας στη χώρα