Η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοϊζου στο Twitter για τα θύματα της «17 Ν» που προκαλεί αντιδράσεις

Η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοϊζου στο Twitter για τα θύματα της «17 Ν» που  προκαλεί αντιδράσεις
Ενημερώθηκε: 13/03/19 - 15:55

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση της Μυρσίνης Λοϊζου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές 2019.

Συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας  θυμίζουν τα όσα προσβλητικά είχε αναφέρει στα social media για τα θύματα της «17Νοέμβρη», χωρίς να σεβαστεί όσους έχουν πέσει νεκροί από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Μυρσίνη Λοϊζου στις 25 Απριλίου του 2015 φέρεται να σχολιάζει δηλώσεις του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση στο Twitter, λέγοντας πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση», ενώ είχε υπερασπιστεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τις άδειες που λαμβάνει από τη φυλακή.

Μυρσίνη Λοίζου

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωναν ότι προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις, όπως σημειώνουν, σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές. Διαφορετικά οφείλουν, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της Πειραιώς, να εξηγήσουν και πως προτίθενται να αντιδράσουν.

Η απάντηση της Μυρσίνης Λοϊζου

 

Η κα Μυρσίνη Λοϊζου, σε ανάρτησή της στο fb μετά τον σάλο, έκανε λόγο για «γλωσσικό ατόπημα» και κατηγόρησε τη ΝΔ. Αναλυτικά, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

«Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση -συνεχίζει- η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε. Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», καταλήγει η Μυρσίνη Λοϊζου.