ΚΚΕ: Σκληρή ανακοίνωση για δηλώσεις Τσιρώνη και τη λογική «συνδιαχείρισης» Κατρούγκαλου

ΚΚΕ: Σκληρή ανακοίνωση για δηλώσεις Τσιρώνη και τη λογική «συνδιαχείρισης» Κατρούγκαλου
Ενημερώθηκε: 23/03/19 - 18:10

Σε μια πολύ «περίεργη» δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (με τους «Οικολόγους - Πράσινους») Γιάννης Τσιρώνης, αναφέροντας σε πρωινή εκπομπή πως: «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, η φράση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,που έβαλε φωτιές ήταν: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο».

Διαβάστε σχετικά: Επιμένει και προκαλεί ο Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα! (video)

 

Η «ύποπτη» αυτή δήλωση και ο χρόνος που έγινε δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στο μεγαλύτερο φάσμα του πολιτικού κόσμου. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, όπου συνδέει τις δηλώσεις Τσιρώνη, λίγο μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου που είχαν προηγηθεί και προκάλεσαν έντονη δυσφορία στην ελληνική κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη αυτή δήλωση ήρθε περίπου ένα 24ωρο μετά τις τουλάχιστον... ατυχείς δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ.Κατρούγκαλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλουτ Τσαβούσογλου, σχετικά με τα «Τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφού ο κ. Τσιρώνης, λειτουργεί ουσιαστικά ως «λαγός» της πολιτικής «κατευνασμού» της Τουρκίας,  που προωθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος (διαβάστε σχετικό σχόλιο ΕΔΩ).

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, βουλευτή και πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βαθιά πολιτικό και όχι "γεωγραφικό" νόημα, παραπέμποντας ουσιαστικά στο ότι το Καστελόριζο υπάγεται σε κάποιο άλλο καθεστώς από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Αν μάλιστα σ’ αυτές τις δηλώσεις προστεθούν και εκείνες του υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου, περί δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε έχουμε να κάνουμε με τροχιοδεικτικές βολές, που καλλιεργούν τη λογική της "συνδιαχείρισης" υπό καθεστώς επικυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».