Νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα
Ενημερώθηκε: 06/05/16 - 11:38

Από την Ουκρανία μας έρχεται ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα. Αναχωρεί ο Νταίηβιντ Πηρς, ο οποίος τα τρία χρόνια που παρέμεινε στάθηκε μακριά από τα φώτα δημοσιότητος, και παραδίδει στον Τζέφρυ Πάιατ ο οποίος είναι ακριβώς το αντίθετο. Χειρίσθηκε την κρίση στην Ουκρανία όπου βρισκόταν από το 2013 και αυτό λέει από μόνο του πολλά.

Είναι γνωστός στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, από τον διάλογο που είχε με τη Βικτόρια Νούλαντ και διέρρευσε στο διαδίκτυο, στον οποίο η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών ακουγόταν να μεταχειρίζεται υβριστική έκφραση για την Ευρωπαική Ένωση και τους χειρισμούς της στο ουκρανικό ζήτημα.

Θεωρείται ότι η απόφαση να τοποθετηθεί στην Αθήνα ένας τόσο έμπειρος και "μπαρουτοκαπνισμένος" διπλωμάτης έχει να κάνει και με την όλη κατασταση στην Ελλάδα, την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αλλά και με τη γενικότερη εικόνα της χώρας διεθνώς. Ο Πάιατ θεωρείται από τους διπλωμάτες που λένε την άποψή τους κι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Αυτό λέει πολλά.