Π. Καμμένος: Εγώ έστειλα τον Φωκά για ...γκαζόζα - Εάν διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ δε θα κάνουμε παρέλαση

Π. Καμμένος: Εγώ έστειλα τον Φωκά για ...γκαζόζα - Εαν διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ δε θα κάνουμε παρέλαση
Ενημερώθηκε: 31/01/19 - 09:17

Δριμύς ως συνήθως το τελευταίο διάστημα ο Π. Καμμένος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αν. Τσίπρα ενώ παραδέχτηκε ότι αυτός έστειλε τον Φωκά για ...γκαζόζα προκειμένου να προκαλέσει αναστάτωση στην Ψηφοφορία.

Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Για να καταλάβουν τι θα πει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ"»!

Ο κύριος Καμμένος εξήγησε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς».

Ο κ. Καμμένος έκανε, επίσης, λόγο για «απειλές» προκειμένου να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαμηνύοντας ότι «εγώ τέτοιες απειλές δεν δέχομαι». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «έχει καταργηθεί παράνομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού γιατί έχει ευρωβουλευτή».

Έστειλε, δε, μήνυμα, ότι «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Τέρενς Κουίκ καθώς αυτός θα είναι ο πολιτικός που θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτέης και έγινε δύο φορές υπουργος. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειας ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Ακόμα πιο δριμύς ήταν ο κ. Καμμένος για τον πρωθυπουργός λέγοντας στη συνέχεια ότι «εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια σου δίνω μια θέση για μια ψήφο θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος αλλά θα δείξει και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του».

Οι ...περίεργες ιδέες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος ο κ. Καμμένος είπε ότι «οι περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να περιοριστούν». Ως παραδείγματα χρησιμοποίησε μια μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού «πως τον έλεγαν, Ήμερο;» (σ.σ. αναφέρεται στον Κώστα Ήσυχο) να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία "στρατόπεδο Σαράφη". Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά ερχόντουσαν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές».

Υπονόησε, δε, ότι «ίσως και παραπάνω από δύο υπουργοί» να έχουν φύγει από την κυβέρνηση λόγω παρεμβάσεων του ιδίου.

Βολές κατά Κοτζιά

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. «Τον Κοτζιά θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να με πάει δικαστήριο». 

Μάλιστα απάντησε και στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον είχε αποκαλέσει κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη, επειδή κρύβεται πίσω από την ασυλία του.

Ο κ.Καμμένος είπε «να την δω στο δικαστήριο, γιατί η γριά κότα έχει το ζουμί και η κυρία Μπακογιάννη είναι και κότα και χωρίς ζουμί. Εγώ θα πάω στο δικαστήριο και δεν θα έρθει ποτέ».