Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου

 
Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου

Ενημερώθηκε: 25/04/19 - 13:45

Συνεπής σ' αυτό που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ότι, δηλαδή, δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, επισκέφτηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πήγε στον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές,

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B' Αθήνας απέστειλε η βουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Κατερίνα Μάρκου, αφού και οι δύο είναι υποψήφιες της ΝΔ, για την ευρωβουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, ώστε να μην αναγκαστούν να παραιτηθούν η Έλενα Κουντούρα και ο Σπύρος Δανέλης.

Ποιοι καταλαμβάνουν τις έδρες

Τον κ. Μεϊμαράκη και την κυρία Ασημακοπούλου, που είχαν εκλεγεί στη Β’ Αθήνας, με βάση τη σειρά εκλογής αντικαθιστούν η Ζωή Ράπτη και ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ τη θέση της Κατερίνας Μάρκου, η οποία είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, που θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής καθώς έχει διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Με σημερινή του δήλωση ο κ. Μιχελάκης έκανε γνωστό ότι δε θα ορκιστεί βουλευτής, επιστρέφει την έδρα στο κόμμα της ΝΔ, δεδομένου ότι δεν επιθυμούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές.

Με δεδομένο ότι ο κ. Μιχελάκης παραιτείται την έδρα πλέον καταλαμβάνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.