Το πρωί της Κυριακής η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Το πρωί της Κυριακής η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 18:11

Σε... θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο, η οποία επισπεύσθηκε για τις 10:30 το πρωί της Κυριακής (13/01).

Να σημειωθεί ότι αρχικά η συνάντηση των δύο ανδρών είχε οριστεί για το πρωί της Δευτέρας, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει τελικά η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μετά τις καταγγελίες των βουλευτών των ΑΝΕΛ

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος, μετά και τις αντιδράσεις στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης τις τελευταίες ώρες, διαμηνύοντας ότι η μόνη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται στο Σκοπιανό.

Πλέον, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν «ανοιχτά», με το αυριανό «ραντεβού» να κρίνει εν πολλοίς τον βίο της συγκυβέρνησης, η οποία έχει περιέλθει στη σοβαρότερη κρίση από τη συγκρότησή της, τον Ιανουάριο του 2015.

Στο μεταξύ, η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό μαίνεται ανεξέλεγκτη, με το κλίμα να επιδεινώνεται σημαντικά, μετά και τις καταγγελίες για εκφοβισμό των βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι οι αναρτήσεις στις ιστοσελίδες documento και news247, σύμφωνα με τα οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες διαρροές από πλευράς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, φέρονται να ενόχλησαν τον Πρωθυπουργό και περίπου τρεις ώρες μετά την αρχική τους επικοινωνία, αποφάσισε να τηλεφωνήσει ξανά στον Πάνο Καμμένο. Αυτή τη φορά για να του ζητήσει να επισπευσθεί το ραντεβού τους 24 ώρες νωρίτερα. 

 

Το «παρασκήνιο» της κρίσιμης συνάντησης

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου.

Στο κρίσιμο αυτό «τετ-α-τετ»  θα συζητηθούν οι «όροι» του επικείμενου διαζυγίου, αλλά και τα επόμενα βήματα. Από το Μαξίμου χθες εξέπεμπαν πως έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον Πάνο Καμμένο ώστε να αποφασίσει πώς θα πορευτεί και μετά το χθεσινό tweet είναι ορατό ένα συναινετικό διαζύγιο (που δε θα εγείρει ζήτημα δεδηλωμένης), τουλάχιστον αυτό δείχνει να θέλει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έτσι θα αποφύγει τη ρήξη εντός του κόμματός του. 

Τα πάντα ωστόσο θα εξαρτηθούν από την κατ' ιδιαν συζήτηση τους, η οποία  και θα δρομολογήσει άμεσα όλες τις εξελίξεις. Σημείο «κλειδί» για τον Π. Καμμένο, να μη διατηρήσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα τους αντάρτες των ΑΝΕΛ.

Πλέον η σκυτάλη των εξελίξεων πέρασα στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις για ρήξη με τον Π. Καμμένο, με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια». Επιπλέον θα ήταν και μία κίνηση που θα βοηθούσε επικοινωνιακά την κυβέρνηση.