Προκόπης Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η αμυντική θωράκιση των νησιών μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκόπης Παυλόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η αμυντική θωράκιση των νησιών μας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 09/03/17 - 20:59

Αποστομωτική απάντηση στην Τουρκία και τις νέες προκλήσεις στις οποίες προχώρησε στοχοποιώντας προσωπικά και τον ίδιο, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κ.Παυλόπουλος, όταν ενημερώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας και το σημείο εκείνο που τον αφορούσε προσωπικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας με τους στενούς του συνεργάτες, είπε λακωνικά και δηκτικά:

«Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας που εμείς στηρίζουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Δείτε την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ρεπορτάζ του Ant1: 

Η ειρωνία των Τούρκων

Η Τουρκία είχε προχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης σε νέα πρόκληση με μια ειρωνική απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπική επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις του από τα Δωδεκάνησα για το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα, μάλιστα, προβάλει ξανά τη θεωρία της για τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου αναφέροντας στην ανακοίνωσή του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εγκαταστήσει την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψην της τις ανησυχίες της Τουρκίας».

ΝΔ: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τον Παυλόπουλο

«Η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που την συνοδεύουν, αποδεικνύουν εκνευρισμό και πρόθεση δημιουργίας έντασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η ερμηνεία του Διεθνούς Δίκαιου και των Διεθνών Συνθηκών που δίνει η Τουρκία είναι, για μια ακόμη φορά, αυθαίρετη και προσθέτει:

«Είναι αντίθετη και με το πνεύμα και με το γράμμα τους. Και βεβαίως, ουδόλως βοηθά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

 

Σχετικά Θέματα:


Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηχηρά μηνύματα στον Ερντογάν έστειλε από τη Ρόδο ο Πρ. Παυλόπουλος

Νέα πρόκληση Αγκυρας: Εγκαλεί τον Πρ. Παυλόπουλο για άγνοια της συνθήκης της Λωζάνης

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κάλυμνο