Στα Τίρανα μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Στα Τίρανα μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Ενημερώθηκε: 03/06/16 - 10:52


Για την Αλβανία αναχωρεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι. Αργότερα, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Την Τρίτη, ο κ. Κοτζιάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Τιράνων με θέμα τη σημασία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων για το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, ενώ ακολούθως, θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα και επαφές με παράγοντες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα σε διάστημα ενός έτους, η οποία πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μπουσάτι στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο. Οι πυκνές επαφές με την αλβανική ηγεσία αποδεικνύουν τη σημασία που αποδίδεται στις σχέσεις με τη γειτονική χώρα. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει την ανανέωση του Συμφώνου Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, εκτιμώντας πως οι σχετικές συζητήσεις προσφέρουν μια ευκαιρία για αναζήτηση οριστικών λύσεων στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες σε διμερές επίπεδο.

Σχετικά Θέματα:

Τεντώνουν το σχοινί οι Αλβανοί-“Δεν υφίσταται “τσάμικο” ζήτημα” απαντά το Υπ.Εξ