Στέλεχος του «Ουρανίου Τόξου» κατεβάζει ως υποψήφιο βουλευτή η Φώφη Γεννηματά

 
Σε «θολά νερά» αναζητεί ψήφους το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά-Κατεβάζει τον Σωτήρη Μπλέτσα στέλεχος του «Ουράνιου Τόξου» για υποψήφιο βουλευτή

Ενημερώθηκε: 29/06/19 - 19:54

Εκλογές 2019: Η Φώφη Γεννηματά κατεβάζει υποψήφιο βουλευτή στέλεχος του Ουράνιου Τόξου το οποίο έχει υποστηρίξει την ύπαρξη «Μακεδόνων» και άλλων ανύπαρκτων μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Ουράνιο Τόξο

Γιώργου Παπανδρέου. 

Ο λόγος για τον Σωτήρη Μπλέτσα, υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. στον νομό Τρικάλων, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το φιλοσκοπιανό και είναι εκλεκτός του

Μάλιστα, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ουράνιου Τόξου το 1994, ενώ φέρεται ότι συμμετείχε στο συνέδριό του στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Ο κ. Μπλέτσας, ο οποίος είναι βλαχικής καταγωγής, είχε δικαστικές περιπέτειες το 2001, καθώς κατηγορήθηκε, ύστερα από μήνυση του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ευγένιου Χαϊτίδη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς «σε πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων στη Νάουσα διένειμε στους παρευρισκομένους το φυλλάδιο χάρτη στην αγγλική γλώσσα, το οποίο γνώριζε ότι ανέφερε ψευδώς ότι στην Ελλάδα, πέραν της ελληνικής γλώσσας, ομιλούνται σε μικρότερη έκταση και άλλες πέντε γλώσσες».

Πρωτοδίκως, ο κ. Μπλέτσας είχε καταδικαστεί σε 15 μήνες φυλακή και 500.000 δραχμές πρόστιμο. Στη συνέχεια άσκησε έφεση και αθωώθηκε στο Εφετείο.

Ωστόσο, ο κ. Μπλέτσας, πέραν των γλωσσικών ζητημάτων, επί της ουσίας έγινε και φορέας προπαγάνδισης εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, καθώς, ευχαριστώντας όσους τους συμπαραστάθηκαν, είχε δηλώσει προς τα μέλη του Ουράνιου Τόξου: «Πρώτα εσείς οι Μακεδόνες βγήκατε και μου συμπαρασταθήκατε στον δικαστικό μου αγώνα, μαζί με τους φίλους Τούρκους και Πομάκους».

Μάλιστα, παρουσιαζόμενος ως εκπρόσωπος των Βλάχων, συμπλήρωσε: «Ολοι μαζί ευχόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα μικρή Ευρώπη, όπου δεν υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον των εθνοτήτων, μειονοτήτων, εθνικών - θρησκευτικών και όποιας άλλης μορφής υπάρχουν. Εύχομαι στις επόμενες ευρωεκλογές να είμαστε όλοι, και όχι μόνο αυτό που είπε ο φίλος μου Γιώργος Νακρατζάς “μια κοινή συμμετοχή Τούρκων και Μακεδόνων'', αλλά όλοι μαζί, Βλάχοι, Αρβανίτες, Τούρκοι, Μακεδόνες, Πομάκοι, καθολικοί, ιταλογενείς, Ρομ, Εβραίοι κ.λπ.». κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Ζήτω το Ουράνιο Τόξο. Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία».

Σε συνέντευξή του στο www.energospolitis.gr, στις 23 Ιανουαρίου 2018, τασσόταν υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι «εδώ ο κόσμος καίγεται και η π……. λούζονταν. Απασχολούμαστε εδώ και 25 χρόνια με κάτι που η παγκόσμια κοινή γνώμη και συνείδηση έχουν αποδεχθεί», προσθέτοντας: «Μην ξεχνάτε τα αναγνωστικά (Abecetar) που τύπωσε η ελληνική Πολιτεία για τη μόρφωση των… Μακεδόνων».

Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο Σωτήρης Μπλέτσας ανήκε παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με το πολιτικό μόρφωμα του Γιώργου Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία»