«Χάλκινοι» Βαζαίος και Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης

Τεράστια επιτυχία για την Άννα Ντουντουνάκη - Η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης
Ενημερώθηκε: 08/12/19 - 21:23

Μεγάλες επιτυχίες για τους Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας της Γλασκώβης.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα. Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11.

Με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά της η Άννα Ντουντουνάκη, μετά το απρόσμενο (όπως το χαρακτήρισε η ίδια) χάλκινο μετάλλιο.

«Είπα στον εαυτό μου να μπω στην κούρσα όσο πιο γρήγορα μπορώ και... βλέπουμε», δήλωσε στη μικτή ζώνη η Ντουντουνάκη, εξηγώντας πώς κατάφερε να κάνει τόσο γρήγορο πρώτο 50άρι (γύρισε πρώτη σε 26.11). «Αποδείχθηκε αρκετό για να πάρω ένα απρόσμενο μετάλλιο... και τώρα κλαίω από χαρά», συμπλήρωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία πέτυχε έξι πανελλήνια ρεκόρ στη Γλασκώβη σε έξι κούρσες (τρεις στα 50μ. και τρεις στα 100μ.)!

«Χάλκινος» και ο Βαζαίος

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Βαζαίος, λίγες μέρες μετά το χρυσό στο 200 μεικτής ατομικής, κατέκτησε και το χάλκινο στα 100 μέτρα μεικτής με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.