Έρχονται για εκπαίδευση στην ΕΑΒ τεχνικοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Έρχονται για εκπαίδευση στην ΕΑΒ τεχνικοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ενημερώθηκε: 19/11/20 - 20:03

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση και όπως φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει χώρος για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε  ένα  ευρύ πεδίο τομέων που ποικίλει από την άμυνα μέχρι τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες Ελλάδα και ΗΑΕ είναι πολύ κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την εκπαίδευση τεχνικών από την χώρα του κόλπου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναμένεται να έχει διάρκεια 10 ετών.

Όπως έγινε γνωστό ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ με επιστολή του ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο την συνδρομή του για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, που θα ενοικιαστεί για τα επόμενα 10 χρόνια, για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τους εκπαιδευόμενους. 

Το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΑΕ, φέρεται να κατέληξε στη λύση της κατασκευής των χώρων διαμονής εντός του στρατοπέδου «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ» στον Αυλώνα Αττικής, έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων. 

Ο κυριότερος λόγος της επιλογής του συγκεκριμένου στρατοπέδου είναι η εγγύτητα με τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της κατασκευής θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από τα ΗΑΕ. 

Το σχέδιο του συμβολαίου ενοικίασης του χώρου θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα υπογραφεί στο ΓΕΕΘΑ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ