Νέος γύρος επαφών για τις φρεγάτες-Οι Ολλανδοί συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ

 
Νέος γύρος επαφών για τις φρεγάτες-Οι Ολλανδοί συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ

Ενημερώθηκε: 09/06/21 - 17:49

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε στην ιστοσελίδα μας ότι η απόφαση, που πάρθηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, για συνέχιση της αξιολόγησης των προτάσεων ,που έχουν κατατεθεί για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί ένα μήνυμα προς τις ενδιαφερόμενες πλευρές να βελτιώσουν περαιτέρω τις προτάσεις τους.

Όπως φαίνεται οι Ολλανδοί ήταν οι πρώτοι που «έπιασαν» το μήνυμα και σήμερα πέρασαν το κατώφλι της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Εκεί οι εκπρόσωποι της ολλανδικής εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ αντιναύαρχος(Μ)ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος, κατόπιν αιτήματός τους. Επικεφαλής της ολλανδικής αντιπροσωπείας ήταν ο Stephe Stout υπεύθυνος πωλήσεων Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος συνοδευόταν από τους Roberto Alchanatis και Pieter Heijboer.

Το αντικείμενο συζήτησης των δύο πλευρών δεν ήταν άλλο από την πρόταση που έχει καταθέσει η ολλανδική εταιρεία για τις νέες φρεγάτες. Συγκεκριμένα η Damen έχει προτείνει στο ΠΝ τις φρεγάτες τύπου SIGMA 11515.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ολλανδική πρόταση θεωρείται από τους επιτελείς του ΓΕΝ ως μια από τις καλύτερες που έχουν κατατεθεί και ως εκ τούτου είναι ένα από τα φαβορί.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να περάσουν από την ΓΔΑΑΕ και οι υπόλοιποι μνηστήρες καθώς ο ανταγωνισμός γίνεται όλοενα και πιο σκληρός αφού τα περίπου 5 δις ευρώ, που κοστολογείται το πρόγραμμα συν τα έσοδα που θα προκύψουν από μελλοντικές αναβαθμίσεις των φρεγατών, είναι τεράστιο δέλεαρ.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τον άτυπο διεθνή διαγωνισμό μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας συνεχίζουν κατά αλφαβητική σειρά, η Γαλλία με τις φρεγάτες «Belharra», η Γερμανία με τις «ΜΕΚΟ Α-200», το Ηνωμένο Βασίλειο με τις «Arrowhead 140», οι ΗΠΑ με τις «MMSC», η Ιταλία με τις «FREMM» και φυσικά η Ολλανδία με τις «SIGMA».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ