Τα RAFALE θα πετάξουν σήμερα πάνω από την Ακρόπολη - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός 

 
Τα RAFALE θα πετάξουν αύριο πάνω από την Ακρόπολη - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός 

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενημερώθηκε: 19/01/22 - 01:26

Η 114 Πτέρυγα Μάχης στη Τανάγρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα 6 νέα μαχητικά RAFALE F3R της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τους τελευταίους μήνες είχαν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες, αλλά και συντήρηση των εγκαταστάσεων στη Τανάγρα, στα υπόστεγα και στις αποθήκες οπλισμού, έτσι ώστε αύριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή τους.

Τα νέα μαχητικά αεροσκάφη θα απογειωθούν σήμερα το πρωί από το Ιστρ της Γαλλίας και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι.

Πριν την προσγείωση τους στη Τανάγρα, θα πετάξουν συμβολικά πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία τους στη πρωτεύουσα.

Τα 4 μονοθέσια Rafale θα φέρουν οι Έλληνες πιλότοι που έχουν πιστοποιηθεί από τους Γάλλους ως εκπαιδευτές, ενώ στα δύο διθέσια θα βρίσκονται Γάλλοι εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault, οι οποίοι θα μείνουν για αρκετούς μήνες στην χώρα μας, για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και άλλων πιλότων.

Συνολικά έχουν εκπαιδευτεί 12 Έλληνες πιλότοι και περίπου 30 τεχνικοί αεροσκαφών.

Τα πρώτα Rafale θα είναι έτοιμα να επιχειρήσουν, εφόσον χρειαστεί. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι με την πρώτες παραβιάσεις του FIR Αθηνών θα βγουν στο Αιγαίο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Τα Rafale θα είναι υπερόπλο στα χέρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με σημαντική δύναμη πυρός και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 12 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα. Τις επόμενες εβδομάδες μάλιστα, αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά των 6 καινούργιων Rafale που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ακόμα, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, όχι μόνο για υποδεχτεί τα νέα αεροσκάφη RAFALE, αλλά κυρίως για να απευθυνθεί στους μαχητές των αιθέρων που καθημερινά πάνω από το Αιγαίο υπερασπίζονται τον εθνικό εναέριο χώρο.

Στους πιλότους λοιπόν, δεν θα πάει με άδεια χέρια, αλλά θα ανακοινώσει και κάποιες οικονομικές παροχές – όχι για όλους- αλλά για το προσωπικό των μάχιμων μονάδων που συμμετέχουν σε νευραλγικά και σε καίρια πόστα διασφαλίζοντας καθημερινά την άμυνα της χώρας μας.

Είναι μια κίνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την προσφορά των ανθρώπων που διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο για την πατρίδα

Αν και υπάρχουν πολλά σενάρια περί φοροαπαλλαγής του επιδόματος επικινδυνότητας, κυβερνητικές πηγές ωστόσο δεν δίνουν καμία λεπτομέρεια, μιλούν όμως για λελογισμένες παροχές που σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουν σε επικίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία.

Αναμένουμε ωστόσο ο Πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του να τοποθετηθεί για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και στην αιχμηρή ρητορική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.