Ασφαλέστερη η νέα γενιά Hyundai i10 με την πρωτοποριακή κλάση τεχνολογιών συνδεσιμότητας

 
Ασφαλέστερη η νέα γενιά Hyundai i10 με την πρωτοποριακή κλάση τεχνολογιών συνδεσιμότητας

Ενημερώθηκε: 29/05/20 - 12:37

Είναι μικρό οικογενειακό αλλά πλούσιο σε εξοπλισμό αυτοκίνητο. Το νέο Hyundai i10 μπορεί να είναι μικρό σε διαστάσεις αλλά είναι άνετο για τέσσερα άτομα. Θεωρείται αυτοκίνητο πόλης αλλά δεν λέει όχι και στα μακρινά ταξίδια.

Διαθέτει στάνταρ τον ισχυρότερο εξοπλισμό τεχνολογιών ασφαλείας που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της κατηγορίας του.

Ξεχωρίζει απέναντι στον ανταγωνισμό γιατί έχει στη βασική του έκδοση το πλέον προηγμένο πακέτο S-10. Δηλαδή μια δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense.

Χάρη στο S-10, το νέο Hyundai i10 μπορεί ενδεικτικά μόνο του να κρατιέται εντός ορίων λωρίδας, να φρενάρει εάν ανιχνεύσει όχημα ή διερχόμενο πεζό, να προειδοποιήσει τον οδηγό αν έχει ενδείξεις κόπωσης, να βοηθά στην ομαλή εκκίνηση σε ανηφόρα, να φωτίζει πρόσθετα το εσωτερικό της στροφής σε νυχτερινή οδήγηση.

Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρει ακόμη το σύστημα E-Call, για άμεση κλήση του πανευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112 χωρίς να χρειάζεστε κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα E-Call ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι). Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και χρειάζεται το όχημα να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον τηλεφωνικό εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που φέρει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.

11

Αναλυτικά οι τεχνολογίες ασφαλείας Hyundai SmartSense του Νέου i10 είναι :

• LDW Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας

• LKA Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας

• DAW Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού

• HBA Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων

• FCW Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης

• FCA City Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)

• FCA Interurban Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)

• FCA Pedestrian Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (αναγνώριση πεζών)

• SL Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας

• HAC Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα

• VSM Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) & Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)

• SCL Στατικά Φώτα Στροφής

Άνετο στην πόλη

Τρείς προηγμένες τεχνολογίες κάνουν ακόμη πιο δελεαστικό το νέο αυτοκίνητο πόλης . Ο οδηγός έχει το κλειδί στην τσέπη. Δεν χρειάζεται να το βγάλει για να ανοίξει τις πόρτες. Όπως δεν χρειάζεται να το βγάλει για να ξεκινήσει τον κινητήρα. Δηλαδή έξυπνη είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί.

Η έξυπνη είσοδος και εκκίνηση, σημαίνει ότι όλα γίνονται με το κλειδί του Hyundai i10 να είναι πάντα με ασφάλεια στην τσέπη ή στην τσάντα. Ξεκλειδώνουμε, επιβιβαζόμαστε, βάζουμε εμπρός, με το κλειδί πάντα στην τσέπη ή την τσάντα. Σβήνουμε, βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, κλειδώνουμε και φεύγουμε, και το κλειδί παραμένει προφυλαγμένο. Κανένα χάσιμο χρόνου, καμία απόσπαση προσοχής, καμία ταλαιπωρία.

Τέλος σημαντικός είναι και ο αυτόματος κλιματισμός. Οι τεχνολογίες άνεσης του νέου Hyundai i10 είναι μοναδικές για ένα αυτοκίνητο πόλης.

Κάποιοι ρωτούν. Ποια η διαφορά του κλιματισμού με τον αυτόματο κλιματισμό. Είναι απλό. Ο οδηγός ορίζει την επιθυμητή θερμοκρασία που θέλει και στη συνέχεια όλα γίνονται αυτόματα. Ακόμη δεν πρόκειται να προβληματισθεί με το θάμπωμα στα τζάμια. Ο αυτόματος κλιματισμός αποθαμβώνει αυτόματα το παρμπρίζ.

Στο βασικό εξοπλισμό του νέου Hyundai i10 προσθέστε το δερμάτινο τιμόνι, το cruise control, το σύστημα bluetooth και το αυτόματο άναμμα φώτων.

12

Η πιο προηγμένη οθόνη πολυμέσων στην κατηγορία του 

Το ολοκαίνουριο Hyundai i10 διαθέτει πρωτοποριακή κλάση τεχνολογιών συνδεσιμότητας στην κατηγορία του. Η έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του νέου Hyundai i10, που είναι η μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία του, προβάλλει εικόνα από την κάμερα οπισθοπορίας. Η κάμερα διαθέτει δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, όπου ο οδηγός τις βλέπει στην οθόνη του οχήματος να κινούνται όπως εκείνος κινεί το τιμόνι, για να προβλέπει σωστά τον ελιγμό παρκαρίσματος.

Το Apple CarPlay και το Android Auto εγγυώνται την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στα συστήματα iOS ή Android. Δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να διαχειρίζεται τις επαφές του, να πλοηγείται με τους κορυφαίους παγκοσμίως χάρτες Google στην οθόνη 8 ιντσών, στην ελληνική γλώσσα και με πραγματική πληροφόρηση κίνησης στο δρόμο καθώς και ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας σε όποιες χώρες επιτρέπεται από το νόμο.

Τέλος η USB θύρα ταχείας φόρτισης smartphone, προσφέρει την άνεση όχι μόνο της αδιάκοπης λειτουργίας του κινητού.

Στην ελληνική αγορά μπορείτε να βρείτε το i10 με κινητήρα 1000 κ.εκ η με 1200 κ.εκ. Η τιμή εκκίνησης για το Hyundai i10 με τον μικρό κινητήρα είναι 11.190 ευρώ ενώ στη μεγάλη και πιο πλούσια έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο και τον κινητήρα των 1200 κ.εκ , η τιμή αγγίζει τα 15.050 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα οδηγήσουμε τις δύο διαφορετικές εκδόσεις.