Βόμβα στη Formula 1: Απειλεί να αποχωρήσει η Ferrari

 
Βόμβα στη Formula 1: Απειλεί να αποχωρήσει η Ferrari

Ενημερώθηκε: 04/11/17 - 12:31

Βόμβα στη Formula 1: Μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι αναμένεται να βρεθεί τόσο η κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού όσο και ο ιταλικός κολοσσός Ferrari. Το άνοιγμα του πρωταθλήματος για νέες ομάδες έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιστορικών παρουσιών στην F1, με την Ferrari να απειλεί να αποχωρήσει μετά το 2020, αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα!

ομάδα

Η ιταλική δεν είναι η πρώτη που έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για τον δρόμο που παίρνει η Formula 1. Mercedes και Renault έχουν εκφράσει με την σειρά τους τις αντιθέσεις τους, αλλά μέχρι στιγμής κανείς άλλος δεν έχει προχωρήσει τόσο τις πιέσεις όσο ο πρόεδρος του ιταλικού «μύθου», Σερτζιο Μαρκιόνε. Ο 65χρονος πρόεδρος της Scuderia μπορεί να αναγνωρίζει «καλές προθέσεις» στους νέους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Liberty Media, αλλά ήταν σαφής ως προς τις δικές του σκέψεις για την ιστορική αποχώρηση που επεξεργάζεται.

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις, μία από αυτές αφορά στην μείωση του κόστους, πράγμα που είναι καλό. Υπάρχουν όμως και πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Όπως το γεγονός πως η μοναδικότητα κάθε υβριδικής μηχανής δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι βήμα προς τα μπροστά. Το γεγονός πως φαίνεται πως έχουμε αντίθεση θέση σε ότι αφορά στη στρατηγική εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αλλά και πως βλέπουμε ότι το σπορ παίρνει διαφορετική κατεύθυνση από το 2021, θα αναγκάσει και εμάς εδώ στη Ferrari να πάρουμε αποφάσεις.

Κατανοώ πως η Liberty ίσως να το είχε υπόψη της παρουσιάζοντας τις ιδέες της αλλά νομίζω πως πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως αν δεν βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την διατήρηση του κύρους της μάρκας μας και το πεδίο που θα μπορεί από πλευράς μάρκετινγκ να ενισχύει τη μοναδικότητα της Ferrari, η Ferrari δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται», απείλησε ο Marchionne.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ferrari προχώρησε σε μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τον χάρτη του μηχανοκίνητου πρωταθλητισμού: «Θα μας βοηθούσε από πλευράς ισολογισμών, εσόδων και εξόδων, μία τέτοια εξέλιξη. Στην πραγματικότητα θα πανηγυρίζαμε από οικονομικής πλευράς. Όμως η F1 είναι κομμάτι του DNA μας, δεν θα ήταν εύκολο να διαφοροποιηθούμε από αυτή. Αν όμως γίνει αγνώριστη, δεν θα θέλουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή. Αν εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα NASCAR, δεν θα το θέλω αυτό. Κι πάρω την απόφαση να φύγουμε, δεν θα νιώσω καθόλου άσχημα γιατί θα δουλέψω πάνω σε εναλλακτική στρατηγική με στόχο να αναπληρώσω το θεσμό με κάτι άλλο. Με κάτι πιο λογικό».