Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ «Γιατί δεν μιλάει ο Τσίπρας για τους 8 Τούρκους;»

Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ «Γιατί δεν μιλάει ο Τσίπρας για τους 8 Τούρκους;»
Ενημερώθηκε: 09/04/18 - 16:11

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις αρχές Μαρτίου στις φυλακές Αδριανούπολης μίλησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και προκάλεσε για ακόμα μια φορά την ελληνική κυβέρνηση με τις δηλώσεις του, αφού έκανε άμεση σύνδεση της υπόθεσης με τους 8 Τούρκους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε και πάλι στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς λέγοντας «εκείνοι έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, σκότωσαν ανθρώπους, έβλαψαν μια χώρα» ενώ στη συνέχεια μίλησε και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Συνελήφθη «γκιουλενιστής» ιμάμης σε σκάφος με ελληνική σημαία

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» ο Γιλντιρίμ επέκρινε τον Έλληνα ομολογό του επειδή ζητά να απελευθερώσει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο, την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ για τους Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελο Μητρετώδη.