Βραζιλία: Ο πρόεδρος Λούλα ξέσπασε σε λυγμούς ενώ μιλούσε για την πείνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΛΟΥΛΑ

Ενημερώθηκε: 11/11/22 - 19:31

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ξέσπασε σε κλάματα καθώς υποσχέθηκε να μετριάσει το αυξανόμενο πρόβλημα πείνας στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη (10/11)

«Αν μέχρι να τελειώσω τη θητεία μου, κάθε Βραζιλιάνος τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, θα έχω εκπληρώσει την αποστολή της ζωής μου για άλλη μια φορά», είπε, προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των ΗΠΑ, 61,3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υποφέρουν από μέτρια ή σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, που αντιστοιχεί στο 28,9% του συνολικού πληθυσμού.

Ο Λούλα δικαιολόγησε τα δάκρυά του λέγοντας ότι «ποτέ δεν πίστευε ότι η πείνα θα επέστρεφε στη Βραζιλία».

«Όταν έφυγα από την προεδρία, σκέφτηκα ότι σε 10 χρόνια η Βραζιλία θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία ή με την Αγγλία, ότι θα είχε εξελιχθεί από την άποψη των κοινωνικών κατακτήσεων».

Οι δύο πρώτες θητείες του Λούλα ως προέδρου, μεταξύ 2003 και 2010, χαρακτηρίστηκαν από το πρόγραμμα Zero Hunger, το οποίο έκανε μεγάλα βήματα στη μείωση των επιπέδων ακραίας φτώχειας στη Βραζιλία.

Η οικονομική στασιμότητα και η πανδημία του κορωνοϊού έχουν ανατρέψει ορισμένα από αυτά τα κέρδη και η πείνα έγινε για άλλη μια φορά βασικό σημείο συζήτησης για την εκστρατεία πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ