Εκδήλωση μίσους κατά της Ελλάδος από τους ναζί τσάμηδες στην Αλβανική Βουλή

 
Εκδήλωση μίσους κατά της Ελλάδος από τους ναζί τσάμηδες στην Αλβανική Βουλή

Ενημερώθηκε: 21/06/22 - 19:05

Σε ακραία στοιχεία, που έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια του μίσους κατά της Ελλάδος και μάλιστα με χρηματοδότηση της τουρκικής πρεσβείας, παραδόθηκε η Αλβανική Βουλή.

Με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Βουλής, αλλά και την ανοχή της αλβανικής κυβέρνησης η αίθουσα του κοινοβουλίου δόθηκε στο ακραίο και ανθελληνικό κόμμα PDIU, που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί τους διαβόητους Τσάμηδες, στην πραγματικότητα όμως εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας για καλλιέργεια ανθελληνικού μίσους στην Αλβανική κοινωνία. 

Η εκδήλωση είχε σαφή εθνικιστικό χαρακτήρα και κυριαρχούσαν τα συνθήματα κατά της Ελλάδας. Στην αίθουσα υπήρχαν μεγάλα πανό με κεντρική λέξη την «γενοκτονία».

Να σημειωθεί ότι η Τουρκική Πρεσβεία σε Αλβανία, Κόσσοβο και Σκόπια χρηματοδοτεί εκδόσεις με αντικείμενο τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών της Βαλκανικής θεωρώντας τους ως γενοκτονίες εις βάρος των Μουσουλμάνων!!!

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν παιδιά και νέοι, που απήγγειλαν ποιήματα, δήθεν πόνου, αλλά στην πραγματικότητα μίσους. Και αυτός είναι ο βαθύτερος σκοπός της χρηματοδότησης τέτοιων δραστηριοτήτων. Η διαιώνιση του μίσους εναντίον της Ελλάδας.

Ζητήματα για εδαφικές διεκδικήσεις και άλλα σχετικά αποτελεί επιχείρημα για τους θεατρινισμούς στη Βουλή και τις πλατείες.

Σκοπός είναι κάτι ουσιαστικά πιο αποδοτικό. Η καλλιέργεια του μισελληνισμού σε μια εποχή που όλη η κοινωνία στην Αλβανία διαπιστώνει την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην οικονομική πρόοδο και την αναβάθμιση.

Είναι σαφές ποιον ενοχλεί η πραγματικότητα αυτή.

Όπως σαφές είναι η άμεση εμπλοκή της Κυβέρνησης στην οργάνωση και την προβολή ανάλογων δραστηριοτήτων διασποράς του ανθελληνισμού στην αλβανική κοινωνία. Πριν από λίγα χρόνια ήταν ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα που αναβάθμισε θεσμικά τον πολιτικό σχηματισμό των Τσάμηδων τοποθετώντας τον αρχηγό του Αντιπρόεδρο της Βουλής. Κίνηση μεγάλου πολιτικού συμβολισμού.

Είχε τότε προκαλέσει όχι απλά την παραίτηση από τη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου του σώματος, του Προέδρου του ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βαγγέλη Ντούλε αλλά ουσιαστικά την αποχώρηση του σχηματισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τον κυβερνητικό συνασπισμό με το Ράμα.

 Η «άλωση» της Βουλής της Αλβανίας και η διάθεση της στους ανθέλληνες για την παράσταση μίσους τους, έγινε απόντος απ’ τα Τίρανα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα που μετείχε της 9ης  κοινής συνεδρίασης των Κυβερνήσεων Αλβανίας και Κοσσόβου στην Πρίστινα. Συνεδρίαση που έγινε με κεντρικό σύνθημα «Συνενωμένοι…».

Μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής της Αλβανίας parlament.al  με την ανάρτηση τη σχετική με τα χθεσινά και το φωτογραφικό υλικό αποτελεί όνειδος για σύγχρονες κοινοβουλευτικές πρακτικές. Επιβεβαιώνει δε ότι ακραίες εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους προς την Ελλάδα ειδικά δεν είναι κάτι που τεκταίνεται στο περιθώριο του δημόσιου βίου στα Τίρανα…  

Απομένει η ελληνική αντίδραση στη μέγιστη πρόκληση… Και κυρίως η αντίδραση της ελληνικής βουλής.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ