Έρευνα: Μόλις 10% των Ευρωπαίων πιστεύει σε νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο

 
UKRAINE ARMY

Ενημερώθηκε: 21/02/24 - 19:53

Έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 17.000 πολιτών για λογαριασμό του think tank European Council on International Relations (ECFR) και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian για τα δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία που συμπληρώνονται το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Με βάση την έρευνα το 10% των Ευρωπαίων πολιτών βλέπει νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο, το 20% νίκη της Ρωσίας και το 37% προβλέπει «συμβιβαστική λύση».

Οι πιο αισιόδοξες χώρες για τις πιθανότητες νίκης της Ουκρανίας είναι η Πολωνία, η Σουηδία και η Πορτογαλία, ενώ οι πιο απαισιόδοξες είναι η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Ιταλία. Ειδικότερα το 41% πιστεύει ό,τι η ΕΕ θα πρέπει είτε να «αυξήσει» είτε να «διατηρήσει» την υποστήριξή της προς την Ουκρανία σε περίπτωση νίκης του Τραμπ, το 56% δηλώνει «απογοητευμένο» σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσιοποίηση αυτής της δημοσκόπησης συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ το Κίεβο βρίσκεται σε δεινή θέση αντιμέτωπο με μια Ρωσία που είναι ενθαρρυμένη από την υποχώρηση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και την πιθανότητα επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Εντωμεταξύ η πλειονότητα των Ευρωπαίων σε ποσοστό (56%) θα ήταν «απογοητευμένη» από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και το 43% πιστεύει ότι αυτό θα καθιστούσε λιγότερο πιθανή τη νίκη της Ουκρανίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ