Ερσίν Τατάρ: Μαζί με την Τουρκία θα κυριαρχήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ερσίν Τατάρ: Μαζί με την Τουρκία θα κυριαρχήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Ενημερώθηκε: 18/10/21 - 09:08

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων. Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε o επικεφαλής του ψευδοκράτους των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Μια δήλωση ενδεικτική των προθέσεων Άγκυρας και ψευδοκράτους τόσο για τη (μη) λύση του Κυπριακού όσο και για τις βλέψεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο..   

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Σάββατο και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 προσθέτοντας ότι στα Βαρώσια «δεν υποχωρούμε» παρά τις συστάσεις της Ε.Ε να μην προχωρήσουν στο άνοιγμά τους ενώ παράλληλα εκτόξευσε τις γνωστές απειλές αναφερόμενος στις έρευνες φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα και η "Ε/κ δοιίκηση"», όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «χρησιμοποιώντας ένα πλοίο με σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας, προσπαθούν να στείλουν ερευνητικό πλοίο στην υφαλοκρηπίδα μας».
 
«Για άλλη μια φορά, υπογραμμίζοντας τονίζω. Αυτός που έχει μπερδέψει την πορεία του στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του. Δεν έχει σημασία ό,τι είδους συμφωνία και να κάνουν. Να μην καλομαθαίνουν με τις συμφωνίες που έκαναν και που κρύβονται πίσω από την ασφάλειά τους. Από εδώ θέλουμε να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά στην στην Ελλάδα και στον "Ε/κ τομέα": Αν ενεργήσουν, ξέρουν ότι θα λάβουν πολύ ξεκάθαρη απάντηση σήμερα και στο μέλλον όπως έγινε και στο παρελθόν”, ανέφερε ο κ. Οκτάι δείχοντας και τον εκνευρισμό της Άγκυρας από τις πρόσφατες συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία.
 
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι το πλοίο Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας υπό τη συνοδεία των δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.