Έξι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στην ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ

 
στενα του ορμουζ

Ενημερώθηκε: 19/03/26 - 15:48

Την πρόθεσή τους να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο Στενό του Ορμούζ εξέφρασαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ιαπωνία, σε κοινή τους ανακοίνωση.

Οι έξι χώρες καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν σε πολιτικές ενεργειακές υποδομές στον Περσικό Κόλπο, ζητώντας την άμεση παύση τέτοιων ενεργειών. Παράλληλα, κάλεσαν σε γενικό μορατόριουμ σε επιθέσεις που πλήττουν κρίσιμες εγκαταστάσεις, ιδίως στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στην ίδια δήλωση υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν ενεργά σε πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή ναυσιπλοΐα στη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ