Ινδία: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης εργατών που εγκλωβίστηκαν για 17 μέρες σε σήραγγα στα Ιμαλάϊα

 
india

Ενημερώθηκε: 28/11/23 - 17:18

Τα σωστικά συνεργεία της Ινδίας ανασύρουν ζωντανούς τους πρώτους από τους 41 εργάτες οικοδομής που είχαν εγκλωβιστεί επί 17 ημέρες σε σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια.

Η επιχείρηση συνεχίζεται, για να απεγκλωβιστούν όλοι οι εργάτες, οι οπαίοι έχουν περάσει εφιαλτικές ημέρες «θαμμένοι» μέσα στην σήραγγα.

Ασθενοφόρα με αναμμένες τις σειρήνες τους βρίσκονται παρατεταγμένα στην είσοδο της σήραγγας προκειμένου να μεταφέρουν τους εργάτες σε ένα νοσοκομείο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Οι εγκλωβισμένοι τροφοδοτούνταν με φαγητό, νερό, φως, οξυγόνο και φάρμακα μέσω ενός αγωγού, όμως οι προσπάθειες για το σκάψιμο μιας σήραγγας, μέσω της οποίας θα διασώζονταν, παρεμποδίζονταν από αλλεπάλληλες αναποδιές.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ