Ιταλία: Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας για αποτροπή πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει του Πάσχα των καθολικών

 
carabinieri rome vatican

Ενημερώθηκε: 25/03/24 - 16:14

Στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα το πρωί (25/3) ο υπουργός Ματέο Πιαντεντόσι προήδρευσε συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της οποίας «έγινε προσεκτική ανάλυση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, με σκοπό την επικαιροποίηση των μέτρων αντιτρομοκρατικής πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται στην Ιταλία”.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών «τονίστηκε η σημασία της συνέχισης της προσεκτικής δραστηριότητας παρακολούθησης, επίσης στο διαδίκτυο, από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών για τον εντοπισμό πιθανών καταστάσεων κινδύνου στην εθνική επικράτεια».

«Αυτή η συγκεκριμένη δραστηριότητα πρόληψης» σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών «κατέστησε δυνατή, από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έως σήμερα, την απέλαση 47 ατόμων για λόγους ασφαλείας, εκ των οποίων 9 με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Το 2024, ελήφθησαν 23 μέτρα πρόληψης, 5 εκ των οποίων εκδόθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών”.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει επίσης πως “ενόψει των επικείμενων εορτών του (Καθολικού) Πάσχα, διατάχθηκε η εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων επιτήρησης και ελέγχου από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, με το σχεδιασμό συγκεκριμένων επιχειρησιακών, σταθερών και δυναμικών υπηρεσιών, με ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους μεγαλύτερης συγκέντρωσης και διέλευσης ατόμων, καθώς και σε όλους τους ευαίσθητους στόχους, υπό το πρίσμα της πιθανής ενημέρωσής τους».

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ