Ιταλία: Ισόβια κάθειρξη στη «νοσοκόμα του θανάτου» που σκότωνε ασθενείς (video)

Ιταλία: Ισόβια κάθειρξη στη «νοσοκόμα του θανάτου» που σκότωνε ασθενείς (video)
Ενημερώθηκε: 20/04/19 - 18:06

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε το βράδυ της Παρασκευής νοσοκόμα που κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο στην Τοσκάνη.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον. 

 

Ο συνήγορος της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι αρχές της Ιταλίας κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή (αλλά όχι απελπιστική) κατάσταση,