Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς»

Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς»
Ενημερώθηκε: 03/03/20 - 23:32

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς».

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς».

Στη συνέχεια ο Λουίτζι Ντι Μάιο προσέθεσε επί του ίδιου θέματος: «Ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στις αιτίες των φαινομένων της μετανάστευσης ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγκρούσεων. Καταβάλλουμε σχετική προσπάθεια για την Συρία με τον ΟΗΕ και για την Λιβύη με την Σύνοδο του Βερολίνου.
Είναι σαφές πως όταν τροφοδοτούνται συγκρούσεις, ή όταν αγνοούνται συμπεριφορές χωρών οι οποίες τροφοδοτούν συγκρούσεις, αμέσως μετά υπάρχουν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων διότι θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς, βέβαια, να υποκύψει, κανείς, σε εκβιασμούς».