Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη περισσότερη βοήθεια εναντίον της Ρωσίας

 
Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη περισσότερη βοήθεια εναντίον της Ρωσίας

Ενημερώθηκε: 05/10/23 - 15:49

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε πάνω από 40 Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στην Ισπανία ότι είναι βέβαιος για τη συνέχιση της υποστήριξης από τις ΗΠΑ και ζήτησε τη συνεχή βοήθεια τους και περισσότερα όπλα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, ο Ζελέσνκι δήλωσε ότι οι μαθητές στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας κάνουν τηλεκπαίδευση ή κάνουν μάθημα υπογείως σε σταθμούς του μετρό λόγω των αεροπορικών επιθέσεων.

«Έως ότου υπάρξει ένα απολύτως αποτελεσματικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο», δήλωσε στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην ισπανική Γρανάδα, σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων δυτικά του Χαρκόβου.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη συνέχιση της αμερικανικής στήριξης παρά την ‘πολιτική θύελλα’, όπως τη χαρακτήρισε, που ξέσπασε εκεί καθώς η βοήθεια προς την Ουκρανία δεν περιελήφθη στη συμφωνία της τελευταίας στιγμής στην οποία κατέληξε το αμερικανικό Κογκρέσο για να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του κράτους.

«Έχω εμπιστοσύνη στην Αμερική. Είναι ισχυρός λαός με ισχυρούς θεσμούς και ισχυρή δημοκρατία», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσει τον στρατό του, διαφορετικά η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί και πέρα από την Ουκρανία.

«Ας καταστραφούν μόνο οι φιλοδοξίες του Πούτιν, όχι οι χώρες μας, όχι οι πόλεις μας. Τα παιδιά κάθε χώρας αξίζουν να είναι ασφαλή. Παντού στη χώρα, όχι μόνο στο μετρό, όχι μόνο σε υπόγεια καταφύγια, αλλά παντού. Πρέπει αυτό να το καταστήσουμε δυνατόν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα κερδίσει η Ουκρανία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ