Οργιάζει το παρασκήνιο για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ-Με 3 ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε η Σύνοδος

Οργιάζει το παρασκήνιο για τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ-Με 3 ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε η Σύνοδος
Ενημερώθηκε: 01/07/19 - 00:45

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ:  «Μάχη» για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου το παρασκήνιο οργιάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ωρών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ πραγματοποίησε κατ' ιδίαν συναντήσεις με ηγέτες καθώς και με ομάδες αρχηγών.

Τελευταίες ήταν οι διαβουλεύσεις που είχε ο Ντ. Τουσκ με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κομμάτος.

Υπέρ του Μάνφρεντ Βέμπερ ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι

 

Την άποψη ότι τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάρει ο κορυφαίος υποψήφιος του κόμματος που ήρθε πρώτο τις Ευρωεκλογές, δηλάδη ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνόδου κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες πως η θέση του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχει διαφοροποιηθεί.

«Τα άλλα κόμματα είναι λογικό να υποστηρίζουν τους δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο με αυτό δε γίνεται σεβαστή η αρχή του κορυφαίου υποψήφιου. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή ο υποψήφιος που ηγείται της λίστας στο κόμμα που κερδίζει τις εκλογές παίρνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακόμα και αν δεν είναι νομικά υποχρεωτικό», δήλωσε ο Α. Ταγιάνι.