Πώς υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

 
Πώς υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Ενημερώθηκε: 28/09/21 - 14:00

Πολύ ψηλά στην τουρκική ειδησεογραφία είναι η συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία για την προμήθεια 3+1 φρεγατών Belharra, που συνοδεύτηκε με υπογραφή αμυντικής συμφωνίας που περιέχει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

«Αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», είναι ο τίτλος της Yeni Safak, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα να στέκεται ιδιαίτερα στα λόγια του Γάλλου προέδρου Μακρόν: «Πρέπει να συνεργαστούμε για την προστασία της Ελλάδας σε περίπτωση επίθεσης στην Ελλάδα».

Σε παρόμοιο μοτίβο κινήθηκε και «Cumhuriyet» που γράφει: «Νέα αμυντική συμφωνία από Γαλλία και Ελλάδα»

Από την πλευρά της στον τίτλο της η «Ηurriyet» αναφέρει ότι «Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αγοράζει 3 φρεγάτες από την Γαλλία».

Αιχμές αφήνει στο τίτλο της η «Milliyet» τονίζοντας: «Η Γαλλία πούλησε πολεμικά πλοία στην Ελλάδα αυτή τη φορά».

«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία στρέφεται όλο και περισσότερο κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο , αγοράζει τρία νέα πολεμικά πλοία από τη σύμμαχό της Γαλλία. Μετά τα 18 αεροσκάφη Rafale , θα πληρωθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τις τρεις φρεγάτες.» γράφει χαρακτηριστικά η «Milliyet» ενώ επιπροσθέτως τονίζει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ «κλαίνε για την νίκη».

Παράλληλα στο κείμενο της είδησης σχολιάζεται δεικτικά ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «Δεν έχω σκοπό να συμμετάσχω σε αγώνα οπλισμού με την Τουρκία» και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αγορά των νέων φρεγατών.