Στήριξη Πομπέο στην Κύπρο για τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ

Στήριξη Πομπέο στην Κύπρο για τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ
Ενημερώθηκε: 18/11/19 - 22:52

Στήριξη στην Κύπρο για τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, έδωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ενώ έστειλε μήνυμα πως οι ΗΠΑ θεωρούν ως μόνη λύση για το Κυπριακό της διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, στην συνάντηση που είχε απόψε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Στειτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαίωσε, ύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «τη μακρόχρονη αμερικανική πολιτική για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει φυσικούς πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της και τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στις κυπριακής ηγεσίας προσπάθειες υπό τη διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών, για επανένωση της νήσου ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, προς όφελος όλων των Κυπρίων».

Ο κ. Πομπέο ενημέρωσε ακόμα τον Κύπριο ομόλογό του και για τις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για τις τριμερείς που προωθούν Κύπρος και Ελλάδα στην περιοχή, με τον Αμερικανό υπουργό να επαναλαμβάνει τη στήριξη στο 3+1.

Η συνομιλία των δύο Υπουργών ήταν η δεύτερη σε ένα χρόνο, μετά τη συνάντηση στα Ιεροσόλυμα και διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, παρουσία και του Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ.

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com