Συναγερμός στην Γερμανία: Έστειλαν εκρηκτικό μηχανισμό στον Σόιμπλε

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ διεύθυνση από την Ελλάδα έφερε το πακέτο με το ισχυρό μείγμα εκρηκτικών που βρέθηκε στην αλληλογραφία του υπουργείου στο Βερολίνο με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε (συνεχής ενημέρωση)
Ενημερώθηκε: 15/03/17 - 21:33

Σύμφωνα με ανεπιβαιώτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδονται στα γερμανικά ΜΜΕ, το πακέτο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σίμπλε έφερε σφραγίδα των ελληνικών ταχυδρομείων, ενώ και ο αποστολέας φέρεται να είναι Έλληνας.

Όπως μεταδίδει η γερμανική Bild, αργά το απόγευμα το πακέτο βρέθηκε στην αλληλογραφία του υπουργείου και παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέμα που περιέχει ισχυρά εκρηκτικά, εντόπισαν οι υπάλληλοι του υπουργείου όταν το πέρασαν από ειδικό μηχάνημα.

Στο σημείο σπεύδουν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι πυροτεχνουργοί, ενώ το κτίριο έχει εκκενωθεί.

 

Καλώδια που έβγαιναν από το πακέτο "πρόδωσαν" τους σκοπούς του αποστολέα. Αμέσως ο χώρος του ταχυδρομείου του υπουργείου εκκενώθηκε από την αστυνομία. "Η πρώτη εξέταση του πακέτου έδειξε ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Reuters.

Η επίθεση που καθήλωσε τον Σόιμπλε

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γίνεται στόχος επίθεσης. Ο Γερμανός υπουργός -Εσωτερικών τότε- το 1990, είχε δεχθεί επίθεση από τον συμπατριώτη του Ντίτερ Κάουφμαν. Η επίθεση αυτή ήταν και η αιτία της καθήλωσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε αναπηρικό καρότσι.

Ο Κάουφμαν είχε πυροβολήσει τον Σόιμπλε με τρεις σφαίρες. Η πρώτη βρήκε την κάτω γνάθο, η δεύτερη την σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη χτύπησε σοβαρά τον σωματοφύλακά του που είχε προλάβει να παρεμβληθεί σαν ανθρώπινη. Ο δράστης, έστελνε για πολλά χρόνια επιστολές στο υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόμενος πως τα ραδιοκύματα των κεραιών διαπερνούσαν το κορμί του και του προκαλούσαν αφόρητους πόνους.

Το υπουργείο τον αγνοούσε και έτσι ο Κάουφμαν, θεώρησε πως έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα... χέρια του.