Και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων

Και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων
Ενημερώθηκε: 10/07/21 - 21:12

Μετά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας που ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό  και ο Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθιμος  μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν εμβόλια σε όλους τους ιερείς.

«Αναγκαζόμαστε να το πούμε εμείς που προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους για την πνευματική ζωή, ό,τιπροβάλλει το Ευαγγέλιο, το προβάλλει για να μας πείσει. Δεν γίνεται με το ζόρι, ούτε υποχρεωτικά. Φτάνουμε όμως στο σημείο εμείς που στηριζόμαστε στην πειθώ όταν κηρύσσουμε να ζητήσουμε μία υποχρεωτικότητα η οποία θα απορρέει όμως από την ευθύνη που οφείλουμε να έχουμε».

Και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει πολλούς, να ομιλούν για την υποχρεωτικότητα. Δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι μονόδρομος. Η Εκκλησία επαγγέλεται την ζωή, δεν μπορεί τώρα να αδιαφορήσει μπροστά στον θάνατο που έρχεται να θερίσει και νέους ανθρώπους. Πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσουμε προσπαθώντας να πείσουμε, αλλά στο τέλος θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε και υποχρεωτικότητα στην τήρηση των εμβολίων, αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την ευθύνη που έχουμε ως άνθρωποι απέναντι στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στη θέση που πρέπει να κρατήσουν οι χριστιανοί, τόνισε: «Ζητάω από τους Χριστιανούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία τους. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος, όταν η Σύνοδος, όταν οι Μητροπολίτες κηρύσσουν πλέον υπέρ του εμβολιασμού, έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα θέλαμε ποτέ το κακό των Χριστιανών μας; Επιλέγουμε αυτό που είναι το καλό επιδιώκοντας το τέλειο με την δημιουργία του τείχους της ανοσίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση και παρακαλώ να εμπιστευθούν οι απλοί Χριστιανοί μας, που έχουν ταλαιπωρηθεί με τέτοιου είδους απόψεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, που τρομάζουν, να μην φοβούνται. Να κάνουν τον Σταυρό τους και να κάνουν το εμβόλιο και ο Χριστός μας προστατεύει όταν η προσπάθειά μας είναι το γενικότερο καλό, το καλό των άλλων, όχι το δικό μας».

Τέλος, ο κ. Άνθιμος σημείωσε: «Χρειάζεται να απομονώσουμε κάποιες φωνές και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων. Το να είναι ένα θέμα θεωρητικό και να έχει ο καθένας μια διαφορετική τοποθέτηση είναι θεμιτό. Όταν όμως μεσολαβεί ζωή ή θάνατος τότε οπωσδήποτε επιλέγουμε την ζωή και καταργούμε με κάθε προσπάθεια την δύναμη του θανάτου. Αυτό είναι τουλάχιστον ο ρόλος ο δικός μας».