Υπό αστυνομικό κλοιό θα εορταστούν και τα «Νικολοβάρβαρα»

Υπό αστυνομικό κλοιό θα εορταστούν και τα «Νικολοβάρβαρα»
Ενημερώθηκε: 30/11/20 - 23:03

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση, όπως έγινε με τον εορτασμό Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, θα τιμηθούν και η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Νικόλαος και εκτός απροόπτου και ο Άγιος Σπυρίδων. 

Η κύβέρνηση έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους τοπικούς άρχοντες  αλλά και τους μητροπολίτες ώστε να αποφευχθούν συνωστισμοί εντός και εκτός των ναών.

Τον διαφορετικό τρόπο εορτασμού  επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΜΑΧ  FM": «Όπως σήμερα του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι μεγάλες τοπικές γιορτές σε πολλές περιοχές της χώρας. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για να μην υπάρξει εστία υπερμετάδοσης του ιού, μέσα από συγχρωτισμούς που προκαλούν αυτές οι γιορτές. Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να τρέχεις να θεραπεύεις. Και γι’ αυτό τον λόγο κάνουμε έκκληση σε κάθε έναν και σε κάθε μία από τους συμπολίτες μας, να τηρούν τα μέτρα».
 
Μέσα από τη συνέντευξη αυτή, ο κ. Πέτσας θέλησε επίσης να δώσει συγχαρητήρια στους πολίτες της Πάτρας επισημαίνοντας πως «πραγματικά η εικόνα που υπάρχει είναι ότι και οι τοπικές Αρχές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία, ιδίως ο Μητροπολίτης, αλλά όλοι οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την έκκληση, δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κάθε σπίτι Πατρινού και Πατρινής σήμερα γιορτάζει, αλλά ας αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς. Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση και να νικήσουμε τον ιό. Για να μην υπάρξει τρίτο κύμα, όμως, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας σε βάθος χρόνου. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την τήρηση των μέτρων, παρά την κόπωση, όλων μας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον».