Ανατροπή στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικό και το τρίτο τεστ

Ανατροπή στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff: Αρνητικό και το τρίτο τεστ
Ενημερώθηκε: 29/09/20 - 11:01

Ανατροπή σκηνικού με τα κρούσματα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», καθώς αρνητικά βγήκαν και τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος.

Νωρίτερα είχαν βγει αρνητικά και τα τεστ που έγιναν εν πλω καθώς το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει την υποδομή για τέτοιου είδους διαδικασία.

 

Τα τεστ που βγήκαν θετικά είχαν γίνει σε εργαστήριο στην Κρήτη, ωστόσο, κατά πληροφορίες, υπήρχε η υποψία τόσο στον ΕΟΔΥ, όσο και στην Πολιτική Προστασία ότι ενδεχομένως το αποτέλεσμα ήταν «ψευδώς θετικό».

Τα τεστ επαναλήφθηκαν εν πλω (το πλοίο διέθετε μοριακό αναλυτή PCR) και βγήκαν όλα αρνητικά.

Παρόλα αυτά, το «Mein Schiff 6» παραμένει δεμένο στο  λιμάνι του Πειραιά και εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν νέα rapid tests, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Από τα μέλη του πληρώματος οι 23 είναι Έλληνες. Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Εκείνο το οποίο επισημάνθηκε από την πλευρά της είναι ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό.

Τι λέει η TUI για τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Η εταιρεία TUI Cruises σημειώνει ότι σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Προσθέτει ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος Covid-19 στο πλοίο, το οποίο είναι σε ισχύ και βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση θετικών κρουσμάτων, εξετάζεται το ενδεχόμενο η εταιρεία να αναλάβει τη μεταφορά τους στις χώρες προέλευσης με λίαρ τζετ.