Απαγωγή επιχειρηματία στον Πειραιά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει»

 
Απαγωγή επιχειρηματία στον Πειραιά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει»

Ενημερώθηκε: 30/12/18 - 11:59

Κανένα ίχνος δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι απαγωγείς του 51χρονου επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, στον Πειραιά, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις Αρχές.

δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία

Αναλυτικότερα, οι δράστες προκειμένου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις απαγωγών, να απαιτήσουν λύτρα για την απελευθέρωση του.

Μιχάλη Λεμπιδάκη

Οι αστυνομικοί πάντως επισημαίνουν ότι έχουν ενεργοποιήσει τον μηχανισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται για τη διαχείριση περιστατικών απαγωγών, με πιο χαρακτηριστική και πρόσφατη αυτή του επιχειρηματία .

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν το επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητώντας το κλειδί που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της κινηματογραφικής αρπαγής στην «καρδιά» του Πειραιά.

Είχε ξαναπέσει θύμα απαγωγής;

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος επιχειρηματίας ενδέχεται να έχει αντιμετωπίσει την ίδια περιπέτεια και στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», ο Νίκος Μαυρίκος ενδεχομένως να έχει υπάρξει θύμα ολιγοήμερης απαγωγής πριν από 3 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να κρατήθηκε για λίγες μόνο ημέρες από άγνωστα πρόσωπα και κατόπιν να απελευθερώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μαυρίκος αφέθηκε τότε ελεύθερος μετά την πληρωμή στους απαγωγείς ενός ποσού που έφτανε το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Κάμερα «κατέγραψε» το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή στον Πειραιά

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής πάντως είναι σε θέση να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι άρπαξαν τον επιχειρηματία έξω από το σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Από τα δεδομένα που προκύπτουν με βάση την πορεία του αυτοκινήτου, πλέον προσπαθούν να βρουν κι άλλο υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αυτό που ελπίζουν είναι να καταφέρουν να αντλήσουν νέα στοιχεία, τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες ώστε να εντοπιστεί το όχημα ή οι δράστες.

Οι αστυνομικοί, εξάλλου, έχουν διαπιστώσει πως ο επιχειρηματίας είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έκλεισε λίγο αργότερα. Με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επιχειρούν να εντοπίσουν την τελευταία εκπομπή και το στίγμα του.

altsantiri.gr

Πηγή: