Διαγνωστικά κέντρα: Την Τετάρτη η απόφαση για συνέχιση ή μη της απεργίας

Διαγνωστικά κέντρα: Την Τετάρτη η απόφαση για συνέχιση ή μη της απεργίας που έχει φέρει σε αδιέξοδο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Ενημερώθηκε: 11/06/19 - 20:20

Την Τετάρτη (12/6) το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα λάβει απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα.

Σήμερα Τρίτη η προγραμματισμένη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, δεν απέδωσε καρπούς, ενώ ο υπουργός παρουσίασε μια δέσμη προτάσεων που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η Βουλή είναι πλέον κλειστή.

«Παρουσιάσαμε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση του προβλήματος» δήλωσε ο Α. Ξανθός μετά τη συνάντηση και τόνισε: «εκτός από τα 9 εκατ. ευρώ που έχουμε δώσει ως προσαύξηση για το 2019, θα ενισχύσουμε με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ τον κλειστό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος. Για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κι η Βουλή έχει κλείσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ουσιαστικά στη συνάντηση το υπουργείο πρότεινε ανακατανομή του clawback για το 2018.

Προς το παρόν, όπως έγινε γνωστό, συνεχίζεται η επ’ αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων όλης της χώρας, έως την Τετάρτη το πρωί μέχρι το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον ΙΣΑ.

Πάντως, τα εργαστήρια θα λειτουργούν και αύριο από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, για να δίδουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα απέχουν από τα λοιπά καθήκοντά τους.