Διονύσης Σαββόπουλος: Η ανάρτηση της οικογένειάς του - Πολιτικοί και καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον «Νιόνιο»

 
σαββοπουλος

Ενημερώθηκε: 21/10/25 - 23:51

«Ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς και τραγουδοποιός έφυγε απόψε Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025. Λεπτομέρειες για τον αποχαιρετισμό του θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. 

Η σύζυγος του: Ασπα Τα τέκνα: Κορνήλιος, Ρωμανός και ΑγγέλλαΤα εγγόνια: Διονύσης και Ανδρέας» έγραψε η οικογένεια του μεγαλύτερου Έλληνα τραγοδοποιού σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μητσοτάκης: Ο Σαββόπουλος αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στη μουσική, στον στίχο, αλλά και στο δημόσιο ύφος

«Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά ο Διονύσης μας δεν είναι πια εδώ. Με τον αποχωρισμό να συμβαίνει όπως τον είχε ο ίδιος τραγουδήσει: "Δεν είμαι εδώ". Οι άλλοι «χτύπααν τον αέρα. Και να ξεκινήσει, έτσι, ήρεμος το ταξίδι του προς μια «θάλασσα πλατιά» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο έργο και τη στάση του, είπε πως απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσωπική σχέση που είχε με τον Διονύση Σαββόπουλο. «Με τίμησε με τη φιλία του. Και μέσα από αυτήν μπόρεσα να γνωρίσω μία ευγενική μορφή που είχε ένα μοναδικό χάρισμα: να παρακολουθεί τις εποχές που αλλάζουν. Και, ταυτόχρονα, να αλλάζει και ο ίδιος. Κρατώντας μόνο την αυθεντικότητά του».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τελευταίο βιβλίο του τραγουδοποιού με θέμα την ίδια του τη ζωή. «Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών που τη διηγείται με την ίδια ζωντάνια, αλλά και ευθύτητα που είχαν τα λόγια και οι νότες του» υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός καταλήγει στο μήνυμά του σημειώνοντας:

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν θα μας τραγουδήσει, φέτος, ότι «τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε για άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε». Η βραχνή φωνή του, όμως, θα μας συνοδεύει για πάντα. Πλουτίζοντας την καρδιά και τη σκέψη μας.Τον αποχαιρετώ με οδύνη με τη σκέψη μου στην αγαπημένη του Άσπα και στους δύο τους γιούς, Κορνήλιο και Ρωμανό. Τη φυσική του συνέχεια αναλαμβάνουν τα εγγόνια του Διονύσης και Αντρέας. Και όλοι εμείς, τη διατήρηση της φωτεινής μνήμης του.

RIP Νιόνιο».

Δένδιας: Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν λαμπρός τραγουδοποιός

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκφράζει τα πλέον ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου για την απώλειά του.

«Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν λαμπρός τραγουδοποιός και θα μπορούσε να είναι από τους πλέον χαρισματικούς υπερρεαλιστές ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Γερουλάνος για την απώλεια του Σαββόπουλου: «Μας έμαθες να ζούμε, να γελάμε, να κάνουμε παρέες»

«Διονύση μας αγαπημένε, Μας έμαθες να ζούμε, να γελάμε, να κάνουμε παρέες, να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, να είμαστε περήφανοι ο ένας για τον άλλον» γράφει ο Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετώντας τον Διονύση Σαββόπουλο.

«Περήφανοι για αυτό που είμαστε και για τους γαλαξίες που φτιάχνουμε. Μόνοι μας και όλοι μαζί. Ακούμπησες τη ζωή, την καρδιά και την ψυχή μας, και το έκανες με τα τραγούδια και με την στάση σου. Το έκανες δημόσια και το έκανες στην παρέα. Θα μας λείψεις τόσο τόσο πολύ σε μια εποχή που σε χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Καλό σου ταξίδι» επισήμανε επιπροσθέτως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τασούλας για Σαββόπουλο: Θα μας λείψει - Ήταν ένας ήχος αλήθειας που θα αντηχεί στο μέλλον

Τα συλυπητήριά του στην οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την Τρίτη (21/10) εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, τονίζοντας πως αφήνει «ένα μεγάλο κενό στον χάρτη του πολιτισμού μας».

«Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα μας λείψει» ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας όμως πως «το έργο του δεν ήταν μόνο «φωνή των καιρών».

«Ήταν επιπλέον ένας ήχος αλήθειας και γνησιότητας που θα συνεχίσει να αντηχεί στο μέλλον» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δήλωσε πως «θα ήθελα με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό να απευθύνω εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Άσπα, στα παιδιά του Κορνήλιο και Ρωμανό, στους οικείους του και στους αμέτρητους φίλους του».

Ν. Ανδρουλάκης: « Ο “Νιόνιος” θα είναι πάντα στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων»

«Με βαθιά συγκίνηση οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, που μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες, τις υπερβάσεις και τις αγωνίες του λαού μας στο πέρασμα των δεκαετιών», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου.
«Μας αφήνει παρακαταθήκη μουσικά αριστουργήματα όπως ο «Μπάλλος», το «Φορτηγό», τα «Τραπεζάκια έξω», το «Βρώμικο ψωμί» και τόσα άλλα, όπου πάντρευε μοναδικά τη ροκ, τη λαϊκή μουσική και τους παραδοσιακούς ήχους», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τόνισε:

«Ο «Νιόνιος» δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων».

Το «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Διονύση Σαββόπουλο: «Το έργο του θα μείνει στους αιώνες»

Για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου μίλησε o Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Οι δύο τους μοιράστηκαν με επιτυχία την σκηνή σε μία συνεργασία που έγραψε ιστορία.

«Με τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου χάθηκε ένα από τα τελευταία δάχτυλα του χεριού του πολιτισμού μας. Το έργο του όμως παραμένει ζωντανό και θα αντέξει στους αιώνες» ανέφερε συγκινημένος ο σπουδαίος ερμηνευτής.

Για την συνεργασία του με τον Διονύση Σαββόπουλο ανέφερε: «Ήταν τόσο παρατηρητικός και διορατικός απέναντι σε όσα συνέβαιναν λες και ήξερε τι θα γινόταν κάθε βράδυ. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που συνεργαστήκαμε στη σκηνή».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θυμήθηκε το τραγούδι που είχε ερμηνεύσει στον πρώτο προσωπικό του δίσκο και ήταν αφιερωμένο στον σπουδαίο τραγουδοποιό που πέθανε σήμερα: «Στον πρώτο μου δίσκο ερμήνευσα σε στίχους του Πάνου Φαλάρα και μουσική του Αντώνη Βαρδή το τραγούδι «Στον Διονύση» και όπως λένε οι στίχοι στο ρεφρέν "Και ο Διονύσης με τα λόγια τα δικά του μερακλωμένος με καινούριες μουσικές, από το δίσκο θα σου βγάζει την καρδιά του και θα ταΐζει πολιτείες νηστικές".

Ήταν ποιητής και σχολιαστής της ζωής, εκείνος που γνώριζε να μετατρέπει κάθε νότα σε αφήγηση, κάθε στίχο σε καθρέφτισμα της κοινωνίας και της ψυχής.

Η απώλειά του είναι μεγάλη, αλλά οι ιστορίες που μας άφησε, η αίσθηση της διορατικότητάς του και η αγάπη για τη μουσική, τον κρατούν ζωντανό στην ιστορία ως ένα φωτεινό παράδειγμα καλλιτεχνικής αλήθειας και ανθρωπιάς».

Δούκας: Η Αθήνα σήμερα είναι πιο σιωπηλή - Καλό ταξίδι, Νιόνιο

«Ένας δημιουργός που ένωσε εποχές, γενιές και γειτονιές, που έβαλε τη μουσική να συνομιλεί με την ψυχή μιας ολόκληρης χώρας» έγραψε σε μήνυμά του για την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Επισήμανε πως οι στίχοι του έγιναν η φωνή της Ελλάδας, όλων μας και πως η Αθήνα σήμερα είναι πιο σιωπηλή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταλήγει στο μήνυμά του:
«Σε δημοτικό γηπεδάκι, το βραδάκι
συρμάτινο πλεχτό κι από πάνω ένα φωτάκι…»
Καλό ταξίδι, Νιόνιο.

Σ. Φάμελλος: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Διονύση Σαββόπουλο, έναν μεγάλο δημιουργό της Ελλάδας»

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Διονύση Σαββόπουλο, έναν μεγάλο δημιουργό της Ελλάδας», τονίζει ο Σ. Φάμελλος για τον θάνατο του Δ. Σαββόπουλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος: «Έναν τραγουδοποιό, που θα ζει πλέον για πάντα στις παρέες μας, στις συναυλίες, στα τραγούδια του που ψιθυρίζουμε συχνά.

Για εμάς που μεγαλώσαμε στη Θεσσαλονίκη, ο «Νιόνιος» ήταν ο τραγουδοποιός της εφηβείας μας.  

Δεν έλειπε ποτέ από τις παρέες μας, από τα καλοκαίρια μας, από τις πορείες μας, από τις συζητήσεις μας για το 5ο Λύκειο, που τελείωσε και αυτός. Για χάρη του μάθαμε να πιάνουμε κιθάρα.

Η μουσική του και οι στίχοι του συνόδευσαν τη ζωή μας και τους αγώνες μας. Και με τον δικό του τρόπο χαρακτήρισε και τον αγώνα κατά της χούντας και στη συνέχεια τη γενιά του Πολυτεχνείου, ακόμα και αν υπήρχαν στιγμές που διαφωνήσαμε.

Τώρα με το μεγάλο του ταξίδι, μας αφήνει τη μουσική του, μία κληρονομιά που μοιραζόμαστε. 

Η πλατεία θα είναι γεμάτη…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πλήθος έργων του και αξέχαστες ερμηνείες θα μείνουν αγέραστες στον χρόνο»

«Έφυγε» σήμερα ο μεγάλος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι των νεότερων χρόνων, βάζοντας στο στόμα γενιών και γενιών τις μελωδίες και τους στίχους του, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Σαββόπουλου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει, «πρωτοποριακό, συχνά αντισυμβατικό και σύνθετο, το έργο του είχε το προνόμιο να προσελκύει μεγάλα ακροατήρια και να ανοίξει έναν ουσιαστικό «διάλογο» για την εξέλιξη των μουσικών πραγμάτων στη χώρα μας, εμπνέοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες. Πλήθος έργων του και αξέχαστες ερμηνείες θα μείνουν αγέραστες στον χρόνο.

Ήταν ένας διανοούμενος της μουσικής, με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση του τόπου του, ενώ οι κοινωνικές διεργασίες και μεταβάσεις εκφράστηκαν διαχρονικά στις δημιουργίες του, αλλά και με την προσωπική του ιστορία όταν φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπημένος “Νιόνος”, με την χαρακτηριστική ενέργεια που τον διέκρινε στην επικοινωνία του με τον κόσμο, παρέμενε δημιουργικός και δραστήριος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Νέα Αριστερά: «Ο Διονύσης Σαββόπουλος υπήρξε από μόνος του μια εποχή»

«Καμία ιστορία του ελληνικού τραγουδιού δεν μπορεί να ειπωθεί χωρίς το όνομα του Διονύση Σαββόπουλου», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Και συνεχίζει: «ένας δημιουργός που διέσχισε τα χρόνια του που φεύγαν χύμα, τα αμφισβήτησε, τα ερμήνευσε. Ένας τραγουδοποιός που ένωσε τη λαϊκή παράδοση με την ποίηση, την ανατολίτικη μελωδία με τον δυτικό στοχασμό, το προσωπικό βίωμα με το συλλογικό όνειρο.

Από το Φορτηγό και το Περιβόλι του Τρελλού μέχρι τον Μπάλλο και τα Τραπεζάκια έξω, ο Σαββόπουλος έγραψε κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ψυχής. Κι αυτό γιατί έδωσε μουσική μορφή σε μια περίοδο που έψαχνε τη φωνή της μέσα στη δικτατορία και στη μεταπολίτευση. Γιατί υπήρξε ο πατριάρχης μιας ολόκληρης γενιάς μουσικών που διαμόρφωσαν καθοριστικά τον σύγχρονο ελληνικό ήχο και στίχο μέχρι και σήμερα.

Η ζωή του, μια ανηφόρα γεμάτη τραγούδια, δεν υπήρξε εύκολη. Από τη Θεσσαλονίκη των φοιτητικών χρόνων μέχρι τις φυλακές της Χούντας, από τα υπόγεια των μπουάτ ως τις σκηνές των μεγάλων φεστιβάλ, ο Σαββόπουλος ήταν πάντα ένας ανήσυχος εργάτης της μουσικής, ένας μοναχικός οδοιπόρος που προτιμούσε να κινείται στα όρια.

Στη σκηνή, ένας αιώνιος έφηβος· με το πάθος, το χαμόγελο και τη συγκίνηση του ανθρώπου που δεν σταμάτησε να αφηγείται ιστορίες. Στους στίχους του, ο κόσμος χωρούσε ολόκληρος – η πολιτική και ο έρωτας, η μνήμη και η ειρωνεία, η Ελλάδα και ο κόσμος. Ήξερε να σκάβει βαθιά στο λαϊκό αίσθημα χωρίς να το εγκλωβίζει.

Κάθε τραγούδι του Σαββόπουλου ήταν κι ένα κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης – μια υπόμνηση ότι η τέχνη μπορεί να είναι και όνειρο και πράξη. Τώρα που σωπαίνει η φωνή του, η σιωπή είναι γεμάτη απ’ όσα μας χάρισε. 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν υπήρξε απλώς ένας δημιουργός· υπήρξε από μόνος του μια εποχή».

Π. Μαρινάκης: Σπουδαίος καλλιτέχνης και ενεργός πολίτης εμπνεύστηκε από όσα έζησε και τραγούδησε τις αγωνίες κάθε εποχής

Σπουδαίος καλλιτέχνης και ενεργός πολίτης, ο Διονύσης Σαββόπουλος εμπνεύστηκε από όσα έζησε και τραγούδησε τις αγωνίες κάθε εποχής. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για τα υπέροχα τραγούδια και τις ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισε. Καλό του ταξίδι», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για το θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου.

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλη η απώλεια για όλους τους Έλληνες

Σε μια συγκινητική ανάρτηση για την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει: «Θα Κρατήσουν, για πάντα, οι Χοροί του μεγάλου Διονύση Σαββόπουλου, που έφυγε σήμερα, με Φορτηγό – με ή χωρίς Ρεζέρβα – για το τελευταίο του μεγάλο ταξίδι. Πριν από καμιά εικοσαριά μέρες, είχαμε πει με την ‘Ασπα, τη σύζυγό του, να βρεθούμε σπίτι τους, μαζί με την Πόπη, για να τα πούμε. Δεν τα καταφέραμε.

Ο Διονύσης έφυγε, αλλά μένουν στη μνήμη μας και στην καρδιά μας ο Μπάλλος, το Κούρεμα, ο Χρονοποιός, όλοι οι μεγάλοι του δίσκοι και όλα του τα τραγούδια από τη “Συννεφούλα” μέχρι το “Σου μιλώ και κοκκινίζεις”. Η μουσική του μου άρεσε από τότε που ήμουν παιδί. Με συντροφεύει μέχρι σήμερα, θα με συντροφεύει μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες και από εδώ και πέρα. Ο Διονύσης θα ξεχωρίζει πάντοτε για το ιδιαίτερο στυλ του, για τη μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη και για τους ευρηματικούς στίχους του που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή μας».

Και η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη καταλήγει: «Προσωπικά θα θυμάμαι πάντα αυτό τον τόσο ξεχωριστό Σαλονικιό καλλιτέχνη που επηρέασε γενιές και γενιές και μας απογείωσε “μέχρι τα ουράνια σώματα” με τη μουσική του. Εκτός όμως από σπουδαίος καλλιτέχνης, ο Διονύσης Σαββόπουλος υπήρξε ένας ενεργός πολίτης, ο οποίος, με γενναιότητα, διατύπωνε τις απόψεις του για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Μας ενθουσίαζε για δεκαετίες με τον μοναδικό τρόπο εκφοράς του λόγου του, ενώ παράλληλα δίδασκε με το καλλιτεχνικό του ήθος. Μεγάλη η απώλεια για όλους εμάς τους θαυμαστές του, για όλους τους Έλληνες. Καλό ταξίδι, Διονύση! Συλλυπητήρια στην ‘Ασπα και τα παιδιά!».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία εικονίζονται ο Δ. Σαββόπουλος μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τη σύζυγο του τελευταίου, Πόπη Καλαϊτζή.

Μενδώνη για Σαββόπουλο: Οι Έλληνες θρηνούν την απώλεια του μέγιστου τραγουδοποιού μας

Τον Διονύση Σαββόπουλο αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία σχολιάζει πως είναι «απελπιστικά φτωχά» τα λόγια για να περιγράψουν τη συμβολή του «στον πολιτισμό μας».

«Οι Έλληνες θρηνούν την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου, του μέγιστου τραγουδοποιού μας, ενός από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της σύγχρονης Ελλάδας, ενός ελεύθερου, αληθινού δημιουργικού πνεύματος» αναφέρει η υπουργός.

«Ο Διονύσης δεν υπήρξε μόνο ο εμπνευσμένος βάρδος, με την αστείρευτη ποιητική φλέβα, ούτε ο αξεπέραστος ερμηνευτής» σημείωσε.

«Με τη μουσική του, τον στίχο του, τη σκηνική του παρουσία, αλλά και την καθηλωτική του αφήγηση, δια ζώσης ή στο χαρτί, εξέφρασε, διαχρονικά, τις ατομικές αναζητήσεις μας, τις συλλογικές μας τάσεις, αλλά και ανατάσεις που χρειαζόμαστε».

«Χαρτογράφησε την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της. Μας διαμόρφωσε με τα τραγούδια του, την ποίησή του, τις καθηλωτικές κοινωνικές και πολιτικές παρεμβάσεις του. Ίσως περισσότερο από όλα, κινούμενος διαρκώς μεταξύ παράδοσης και νεωτερικής ματιάς, μας επανασύστησε μια οικεία μορφή του εαυτού μας και ανανοηματοδότησε την παράδοσή μας, καλώντας μας στη συλλογική ελληνική γιορτή, σε χορούς κυκλωτικούς «και άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς,» για να ανταμώνουμε φίλοι και συνοδοιπόροι».

«Θα μείνει, εις τον αιώνα, παρών. Προσωπικά αποχαιρετώ έναν πολύτιμο φίλο, ένα μοναδικό άνθρωπο» ανέφερε στην ανακοίνωσή της και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του».

Λίνα Νικολακοπούλου για Σαββόπουλο: «Ήταν ότι πιο απροσποίητο ήρθε στο ελληνικό τραγούδι»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος για τη σπουδαία στιχουργό, Λίνα Νικολακοπούλου ήταν για το ελληνικό τραγούδι «ότι πιο καινούριο, ότι πιο απροσποίητο ήρθε με μία γραφή ολότελα δική του, με στίχους που μας βγάλανε από τις συμβάσεις».

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή, η κα Νικολακοπούλου μιλώντας στο Action24 δήλωσε πως τα τραγούδια που άφησε πίσω του είναι τραγούδια «ακριβά», «φτιαγμένα με την προσοχή ενός χρυσοχόου.

Μερικά από αυτά, αποτέλεσαν σύμφωνα με την καταξιωμένη στιχουργό, «παντιέρα μεγάλη για το φοιτητικό κίνημα».

«Είχε την ιδιαίτερη λοξή ματιά, που είναι απαραίτητη για να σπάνε τα στερεότυπα. Μας άνοιγε συνεχώς τα μάτια» αναφέρει η κα Νικολακοπούλου.

Παράλληλα, μιλώντας για τον χαρακτήρα του, δήλωσε πως «ήταν ένας χαριτωμένος άνθρωπος και προσεκτικός ακροατής. Είχε ένα αριστοκρατικό φέρεσθαι αλλά και μία χάρη σχεδόν Αριστοφανική.

«Έπρεπε να κερδίσεις την εκτίμησή του» σημείωσε μεταξύ άλλων η ίδια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ