Επικίνδυνες φωτιές στην Αχαΐα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

 
Επικίνδυνες φωτιές στην Αχαΐα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ενημερώθηκε: 28/07/21 - 17:15

Εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην γειτονική περιοχή της Ελεκίστρας.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Ερύμανθο Αχαΐας - Εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Δροσιά, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Στη μάχη της κατάσβεσης Beriev και δύο Pezetel

Οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ωστόσο το χωριό Δροσιά, εκκενώθηκε προληπτικά και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρής «οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας», ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Επί τόπου επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.