Εργασιακή ζούγκλα: Η Ελλάδα είναι 3η στον εργασιακό εκφοβισμό

Εργασιακή ζούγκλα: Η Ελλάδα είναι 3η στον εργασιακό εκφοβισμό
Ενημερώθηκε: 10/06/17 - 10:45

Την ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα αποκαλύπτει έρευνα. Η ανάγκη για εργασία και η ανασφάλεια που επικρατεί στην χώρα φέρεται να έχει αποθρασύνει πολλούς επιτήδειους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο όλο και περισσότερους εργαζόμενους.

Η Ελλάδα είναι τρίτη στον εργασιακό εκφοβισμό στην Ευρώπη, με ποσοστό αναφορών στο 13%, όπως υπογράμμισε η ομότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αναφερόμενη στα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, αρκετοί ομιλητές παρατήρησαν ότι η κατάσταση στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.
Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία, όπως το άγχος, η εξουθένωση (burn-out) και η διαφόρων ειδών παρενόχληση (bullying, mobbing) απασχολούν τους ερευνητές παγκοσμίως ολοένα και περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις ΗΠΑ το εργασιακό bullying έχει χαρακτηριστεί επιδημία που εξαπλώνεται και υπονομεύει την εργασιακή απόδοση, την εξέλιξη και την υγεία των εργαζομένων.

Ο προβληματικός σχεδιασμός και οργάνωση της εργασίας και αλλά και το αρνητικό ψυχοκοινωνικό περιβάλλον επιδρούν αρνητικά στη δημιουργικότητα των εργαζομένων και κατ' επέκταση στην απόδοση ενός οργανισμού, αποτελώντας τροχοπέδη για την ανάπτυξη. Ακόμα και το οικονομικό κόστος εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, αποτιμάται σε δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε κράτος- μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα σε Τεχνολογία υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Σύγχρονων Γεωργικών Επιχειρήσεων

Νεκρός από τροχαίο στο Ηράκλειο

Καταζητείται ακόμα ο δολοφόνος του μικρού Μάριου που έχασε άδικα την ζωή του στο Μενίδι